Sistem Educaţional Informatizat SIVECO România Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
Secţiuni
Prima pagină Prima pagină
Despre SEI Despre SEI
Noutăţi şi evenimente Noutăţi şi evenimente
- Noutăţi
- Evenimente
- Revista presei
- Comunicate de presă
- Buletin informativ
Proiecte Proiecte
Suport tehnic Suport tehnic
Resurse Resurse
Forum de discuţii Forum de discuţii
Legături utile Legături utile

Căutare

căutare avansată »

Descărcaţi gratuit
Internet Explorer 9

Noutăţi din presă
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii 7 Iunie 2018, 17:33
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a 7 Iunie 2018, 17:32
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite 7 Iunie 2018, 17:30
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile 6 Iunie 2018, 17:22
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile
Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă 6 Iunie 2018, 17:17
Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu 6 Iunie 2018, 17:16
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene 6 Iunie 2018, 17:12
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda 5 Iunie 2018, 16:29
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri 5 Iunie 2018, 16:28
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 4 Iunie 2018, 16:20
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională

mai multe noutăţi din presă »

Autentificare
:
:

Pentru înregistrare, click aici.
 
Evenimente
Evenimente educaţionale.
Sortare după Dată Titlu Accesări

Soluţiile inovatoare AeL dezvoltate de SIVECO Romania sunt prezente la cea mai importantă expoziţie educaţională din Orientul Mijlociu Soluţiile inovatoare AeL dezvoltate de SIVECO Romania sunt prezente la cea mai importantă expoziţie educaţională din Orientul Mijlociu
24 Februarie 2010

Peste 200 de furnizori de soluţii şi instrumente educaţionale participă timp de trei zile la evenimentul din Dubai, GESS 2010

București, 24 februarie 2010 – SIVECO Romania participă şi în acest an, alături de cei mai importanţi furnizori de soluţii şi instrumente educaţionale din lume, la expoziţia
Gulf Education Supplies and Solutions - GESS 2010. Evenimentul se desfăşoară în perioada 23-25 februarie în Dubai, sub patronajul Şeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice Preşedinte, Prim Ministru şi Conducător al Dubaiului. Deschiderea expoziţiei a fost făcută în prezenţa Ministrului educaţiei din Emiratele Arabe Unite, Humaid Mohamed Obaid Al Qutami.

“Prezenţa noastră la GESS este extrem de importantă, deoarece avem ocazia de a ne întâlni cu cei mai mari furnizori de soluţii educaţionale de ultimă generaţie din toată lumea, dar şi cu beneficiarii proiectelor noastre din zonă. SIVECO Romania are o reputaţie bine consolidată la nivel naţional şi internaţional ca furnizor de produse inovatoare de educaţie, iar zona Golfului este una de interes strategic pentru noi”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepreşedinte SIVECO Romania.

Soluţiile inovatoare AeL dezvoltate de SIVECO Romania sunt prezentate şi pot fi testate de participanţii la eveniment la standul Ministerului Educaţiei din Emiratele Arabe Unite. Aici este organizată o clasă virtuală în care profesorii prezintă lecţii în arabă, cu ajutorul platformei AeL, furnizate de SIVECO Romania.

SIVECO Romania implementează în şcolile din Emiratele Arabe Unite conţinutul educaţional interactiv AeL , constând în 3.200 de obiecte educaţionale AeL pentru biologie, fizică, chimie, geografie şi matematică, disponibile în arabă şi engleză. În prezent, peste 30,000 de elevi, studenţi si profesori din Emiratele Arabe Unite au acces la portalul naţional educaţional şi resursele interactive integrate.

În cadrul evenimentului, în calitate de partener strategic în domeniul educaţiei, SIVECO Romania este prezent la standul Microsoft, unde vizitatorii pot explora soluţiile AeL, compatibile şi integrate cu tehnologia Microsoft.

În 2009, SIVECO Romania a fost desemnată de Microsoft drept "Partenerul Anului" în regiunea Europei Centrale şi de Est, pentru implementarea amplului proiect de informatizare a sistemului de învăţământ din România.

“Proiectele majore implementate de compania SIVECO Romania în domeniul educaţional au acum peste 7 milioane de beneficiari din 15.000 şcoli, în toată lumea. Notorietatea soluţiei AeL, precum şi recunoaşterile internaţionale, deosebit de valoroase, ne recomandă ca unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de eLearning, la nivel global”, a declarat Alexandru Coşbuc, Vice Preşedinte Adjunct şi Manager de Vânzări în Regiunea Golfului, în cadrul SIVECO Romania.


Soluţia AeL e Content de la SIVECO Romania a fost recompensată cu Special Award în cadrul competiţiei Diskobolos 2009 Soluţia AeL e Content de la SIVECO Romania a fost recompensată cu Special Award în cadrul competiţiei Diskobolos 2009
6 Ianuarie 2010

Competiţia DISKOBOLOS este considerată în regiunea sud-est europeană un echivalent al Premiilor Oscar în domeniul IT&C.

Bucureşti, 6 ianuarie 2010 - Experienţa SIVECO Romania în educaţia asistată de calculator a primit recent o nouă recunoaştere. Conţinutul educaţional AeL a fost premiat în cadrul competiţiei Diskobolos 2009, la categoria "Production".

Competiţia DISKOBOLOS, considerată "Oscarul în domeniul IT&C din regiunea sud-est europeană", recunoaşte cele mai bune soluţii de aplicare a tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor în aproape toate domeniile de activitate. Dacă iniţial competiţia, inaugurată în 1994, a fost organizată doar pentru ţările ex-iugoslave, numărul participanţilor a crescut de la an la an, astfel că în 2009 au prezentat proiecte şi ţări ca Marea Britanie, Germania, Austria, Ungaria, Albania, Cehia, Grecia, Belgia, România.

Gala de premiere desfăşurată la Belgrad a fost organizată de Uniunea Societăţilor IT din Serbia (JISA), Camera de Comerţ şi Industrie a Serbiei şi Consiliul European al Societăţilor de Informatică, precum şi de mai multe Camere de Comerţ Regionale şi Asociaţii IT.

Juriul, format din specialişti din Serbia, Croaţia, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Slovenia şi Belgia, a apreciat produsul eContent de la SIVECO Romania ca fiind unul dintre cele mai inovative produse IT din Europa.

Cele peste 3.700 de lecţii interactive care alcătuiesc biblioteca virtuală AeL eContent sunt folosite de 7 milioane de utilizatori din 15.000 de şcoli din toată lumea.

Cu ajutorul lecţiilor AeL, profesorii pot combina stilul tradiţional de predare cu metode pedagogice moderne, bazate pe utilizarea resurselor IT&C, astfel încât să crească motivarea elevilor.

Procesul educaţional devine astfel mai dinamic şi intuitiv, elevii fiind stimulaţi sã experimenteze ceea ce învaţã şi sã aplice în practicã cunoştinţele dobândite.

"Suntem onoraţi de acest nou premiu care reconfirmă valoarea lecţiilor interactive AeL şi recomandă SIVECO Romania drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii de eLearning din Europa. Reforma în educaţie este strâns legată de folosirea resurselor IT&C, în condiţiile în care în următorii ani, 90% dintre joburi vor necesita abilităţi de lucru cu calculatorul", a declarat Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, în cadrul SIVECO Romania.


Proiectul SEI, recunoscut drept "cea mai bună soluţie de eLearning" Proiectul SEI, recunoscut drept "cea mai bună soluţie de eLearning"
2 Decembrie 2009

Premiul a fost acordat de Camera de Comerţ Americană din Slovacia, în cadrul competiţiei "eLearning in Praxis" 2009

Bucureşti, 2 decembrie 2009 - Sistemul Educaţional Informatizat (SEI) dovedeşte din nou că este un proiect de succes, recunoscut pe plan internaţional, atât din punct de vedere al complexităţii şi originalităţii, cât şi din perspectiva numărului de beneficiari şi al impactului pozitiv asupra sistemului de învăţământ românesc.

Proiectul SEI a primit recent distincţia Best eLearning solution, în cadrul competiţiei internaţionale "eLearning in Praxis", organizată de ICETA - International Conference on Emerging eLearning Technologies and Applications, care a avut loc în Slovacia.

Premiul a fost acordat de către Camera de Comerţ Americană în Slovacia, care de 7 ani premiază cele mai bune soluţii de eLearning. Competiţia "eLearning in Praxis" evaluează gradul de implicare al guvernelor în utilizarea soluţiilor IT pentru educaţie, creşterea calităţii soluţiilor de eLearning, sprijinirea interesului pentru proiectarea, implementarea şi diseminarea de noi forme de educaţie bazate pe soluţii de eLearning.

"Suntem onoraţi de acest nou premiu ce reconfirmă valoarea proiectului SEI, cel mai complex şi eficient program de informatizare a învăţământului românesc. Adoptarea tehnologiei în educaţie, prin proiectul SEI, arată o schimbare de mentalitate a românilor, orientată spre o societate modernă, bazată pe cunoaştere", a declarat Radu Jugureanu, Director Departament AeL eContent, în cadrul SIVECO Romania.

Programul guvernamental SEI a fost lansat în noiembrie 2001, având ca obiectiv strategic îmbunătăţirea sistemului educaţional românesc şi a procesului de predare/învăţare în învăţământul preuniversitar, cu ajutorul tehnologiei informaţiei. SIVECO Romania a făcut parte din consorţiul care a implementat proiectul, furnizând şcolilor româneşti o soluţie integrată de eLearning.

Câteva cifre dau dimensiunea acestui impresionant proiect: peste 15.000 de laboratoare informatizate instalate în toate şcolile din ţară, aproape 5 milioane de utilizatori, 192.000 calculatoare, peste 140.000 de profesori instruiţi, 3.700 de lecţii multimedia AeL, repartizarea a peste 1.800.000 de candidaţi la admiterea în licee (2001-2009), afişarea rezultatelor a peste 1.300.000 de candidaţi la Bacalaureat (2003-2009), peste 130.000 de utilizatori înregistraţi şi mai mult de 2.000.000 de vizitatori pe http://portal.edu.ro, portalul educaţional românesc.

Proiectul SEI a primit de-a lungul anilor numeroase distincţii internaţionale, în competiţii de mare anvergură şi prestigiu: "Good Practice Label" - European eGovernment Awards 2009, European IT Excellence Award 2008, Frankfurt - pentru soluţia de eLearning AeL, "Best Practice in eGovernment" 2007 - premiu al Comisiei Europene pentru Baza de Date Naţională a Educaţiei, parte componentă a programului SEI, International Project Management Association Gala Awards 2007, Cracovia - SEI este considerat a fi una dintre cele mai importante realizări din lume în domeniul managementului de proiecte, Conţinutul educaţional - AeL Content - este nominalizat la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie (Euro-CASE) 2007, World Summit Award 2005, Tunis - "Best eLearning Content in the World" pentru lectiile interactive AeL, "Honourable Mention for eGovernment" 2005, Manchester, Nominalizare din partea Comisiei Europene la Euro-CASE ICT (Information and Communication Technology) Prize - pentru soluţia de eLearning AeL, Platforma AeL este nominalizată la IST Prize 2004 - Oscarul European al informaticii (premiu oferit de Comisia Europeană), Bruxelles, "Best Practice" for eGovernment 2001, Bruxelles - premiu al Comisiei Europene pentru aplicaţia de admitere în licee ADLIC.SIVECO Romania organizează cel mai important eveniment academic al anului SIVECO Romania organizează cel mai important eveniment academic al anului
29 Octombrie 2009

La Iaşi, au loc două manifestări ştiinţifice care promovează tehnologii şi metodologii inovative în educaţie.

Bucureşti, 29 octombrie 2009 - Profesori din învăţământul superior şi preuniversitar, elevi şi studenţi, specialişti în educaţie şi IT se vor întâlni la Iaşi, în perioada 30 octombrie - 1 noiembrie 2009, cu ocazia Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV, www.cniv.ro/2009), ediţia a VII-a şi a Conferinţei Internaţionale de Învăţământ Virtual (ICVL, www.icvl.eu) ediţia a IV-a.

Cele două manifestări ştiinţifice sunt organizate de Universitatea din Bucureşti (prin sprijinul Prof. Univ. Dr. Grigore Albeanu, coordonator ICVL, si Conf. Univ. Dr. Marin Vlada, coordonator proiect CNIV-ICVL), în parteneriat cu Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi, SIVECO Romania şi Intel.

Ediţia a VII-a a CNIV se desfasoară sub auspiciile Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi European INTUITION Consortium.

CNIV este cel mai bine cotat eveniment academic naţional în domeniul eLearning şi se adresează profesorilor din mediul preuniversitar, cercetătorilor şi profesorilor din mediul universitar românesc. Conferinţa are un caracter itinerant, până anul acesta fiind găzduită de Universitatea Bucureşti şi Universitatea Ovidius din Constanţa, în timp ce actuala ediţie este găzduită de Universitatea Tehnică din Iaşi.

Pentru această ediţie a CNIV s-au înscris peste 160 de profesori şi cercetători (cu un număr de 85 de lucrări) şi 382 de profesori care vor participa fără lucrare. Pentru ICVL s-au înscris 152 de participanţi din toată lumea cu 89 de lucrări.

Proiectele CNIV şi ICVL sunt manifestări ştiinţifice ce promovează tehnologii şi metodologii inovative în educaţie, în cercetare şi în perfecţionarea continuă, atât în mediile preuniversitar, respectiv universitar, cât şi în mediul de afaceri. Principalele obiective ale Conferinţelor constau în promovarea şi dezvoltarea cercetării ştiinţifice în domeniile eLearning şi Software Educaţional, lansarea de programe pentru introducerea în procesul de învăţământ a tehnicilor de eLearning, promovarea şi utilizarea de Software Educaţional în învăţământul superior şi preuniversitar.

Toate ediţiile au demonstrat interesul deosebit din partea specialiştilor, cercetătorilor, profesorilor, studenţilor şi elevilor, privind utilizarea noilor tehnologii eLearning, promovarea de software educaţional şi metodele moderne în procesul educaţional. Structurate şi organizate după principii europene şi standarde internaţionale, cele două proiecte încurajează şi promovează lucrul la proiecte, activităţile colaborative, metodele şi experimentele ştiinţifice, gândirea creativă şi intuiţia, argumentaţia şi demonstraţia.

În cadrul acestor evenimente se vor desfăşura Concursul "Software Educaţional 2009" şi Expoziţia de produse software, echipamente şi produse IT destinate educaţiei, cercetării şi inovării.

SIVECO Romania va acorda premii în cadrul CNIV pentru elaborarea de produse software în educaţie şi cercetare:

• Premiul de excelenţă "Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO"
• Premiul de creativitate "SIVECO" constând într-un calculator NoteBook HP
• Premiul de popularitate "SIVECO" - câte 6 Portable Hard Disk USB.

"Ne bucurăm că suntem organizatorii acestui important eveniment care adună laolaltă specialişti interesaţi în modernizarea sistemului educaţional românesc. SIVECO Romania este un nume de referinţă în comunitatea IT&C şi a soluţiilor de eLearning. Proiectele noastre de eLearning, dezvoltate în ţară şi în străinătate, contribuie la promovarea tehnologiilor moderne în educaţie şi cercetare şi la dezvoltarea societãţii informaţionale", a declarat Radu Jugureanu, AeL eContent Manager în cadrul SIVECO Romania.

Conferinta Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV, www.cniv.ro) cu corespondenţă internaţională International Conference on Virtual Learning (ICVL, www.icvl.eu) reprezintă un produs SIVECO Romania, în cadrul unui proiect demarat în anul 2003.


SIVECO România participă la cel mai mare târg IT din Regiunea Golfului SIVECO România participă la cel mai mare târg IT din Regiunea Golfului
18 Octombrie 2009 - 22 Octombrie 2009

Dubai, Emiratele Arabe Unite, 18 Octombrie 2009 - 22 Octombrie 2009
În cadrul GITEX TECHNOLOGY din Dubai compania noastră prezintă soluţia de eLearning AeL
Săptămâna tehnologiei s-a mutat în Emiratele Arabe Unite. SIVECO Romania participă la Târgul Gitex, cea mai importantă manifestare din domeniul IT din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia de Sud, care are loc în aceste zile la Dubai. Peste 3.000 de companii din toată lumea oferă vizitatorilor cele mai noi produse şi servicii din domeniul tehnologiei informaţiei, educaţiei şi inovării
SIVECO Romania prezintă soluţia de eLearning şi modul în care aceasta a fost implementată în şcolile din Emiratele Arabe Unite. Notorietatea soluţiei AeL, precum şi recunoaşterile internaţionale obţinute de-a lungul timpului, recomandă SIVECO Romania drept unul dintre cei mai importanţi furnizori şi integratori de soluţii eLearning din Europa.
„Prin participarea la acest eveniment avem ocazia să ne întâlnim cu specialişti din zona soluţiilor dedicate educaţiei şi să interacţionăm direct cu beneficiarii produselor noastre, elevi şi profesori din şcolile din Dubai. Prezenţa SIVECO Romania pe piaţa din Golf este una importantă. Departamentul IT din cadrul Ministerului Educaţiei din Emiratele Arabe Unite şi compania noastră au devenit de anul trecut parteneri în dezvoltarea proiectului pentru sprijinirea procesului de predare şi învăţare în şcolile publice din Dubai prin introducerea utilizării celor mai moderne tehnologii digitale. Soluţia educaţională implementată de noi încurajează învăţământul modern, oferind acces elevilor la animaţii multimedia interactive şi experimente virtuale. Toate sunt concepute ca instrumente adiţionale, pentru a-i motiva pe elevi să înveţe. Profesorii pot preda pe tabla interactivă, sporind astfel atractivitatea orei de clasă”, a declarat Alexandru Coşbuc, Vice Preşedinte Adjunct şi Manager de Vânzări în Regiunea Golfului, în cadrul SIVECO Romania.
Soluţiile de eLearning dezvoltate de SIVECO Romania acoperă o arie extrem de largă: de la crearea de conţinut educaţional interactiv, la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale şi se adresează unui public extrem de variat: elevi, profesori, studenţi, angajaţi, factori de decizie din sistemul educaţional etc.
AeL este gândit ca un suport de curs ce permite învăţarea în clasă, dar şi ca un produs de viitor, portabil pe device-uri mobile, ce oferă elevilor posibilitatea de a învăţa oriunde şi oricând.
Soluţia de eLearning AeL este utilizată la ora actuală în peste 15.000 de şcoli din Europa, Orientul Apropiat, Africa şi CSI, având peste 7 milioane de utilizatori. Biblioteca AeL eContent este una dintre cele mai bogate din lume, conţinând peste 3.700 de lecţii interactive, ce acoperă 21 de materii şi include peste 16.000 de momente individuale de învăţare.
Odată cu 2005, SIVECO Romania a devenit un nume de referinţă pe harta mondială a învăţământului asistat de calculator, cu ocazia World Summit for Information Society. SIVECO Romania a devenit atunci prima companie din România care a primit Premiul I la secţiunea eLearning, iar lecţiile interactive AeL, disponibile în toate şcolile din România, au primit titlul de "cel mai bun conţinut educaţional din lume" într-o competiţie la care au concurat proiecte din 168 de ţări.
SIVECO Romania participă la târgul GITEX Dubai alături de reprezentanţi ai Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi în calitate de membru al Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software ARIES.


Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice 2009 Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice 2009
6 Septembrie 2009 - 12 Septembrie 2009

Asociaţiile GREPIT şi P2P EVO organizează, în perioada 6 – 12 septembrie la Botoşani, « Festivalul Naţional de Tehnologii Informatice “GREPIT- P2P EVO” 2009 ». Festivalul reprezintă o oportunitate de învăţare şi schimb de experienţă pentru tinerii pasionaţi de IT, fiind o iniţiativă sprijinită de MTS (Ministerul Tineretului şi Sportului) şi Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară.

În cadrul festivalului vor avea loc următoarele evenimente principale: ateliere de lucru foto-video, schimburi de experienţă IT şi Concursul Naţional de Creaţie şi Dezvoltare în IT „GREPIT”, ediţia a IV-a.

Concursul se va desfăşura pe toată perioada festivalului.
Secţiunile competiţionale vor fi: design şi dezvoltare web, software (educaţional şi utilitar), media (foto şi video).

Începând cu 13 august, se vor putea realiza înscrieri pentru participarea la etapa finală a evenimentului. Acestea se vor realiza prin intermediul formularului pentru înscrieri de pe saitul www.grepit.info, urmând instrucţiuniile oferite de către organizatori.

Ultima zi pentru înscrieri este 31 august. Rezultatul preselecţiei va fi afişat pe 1 septembrie, în urma jurizării lucrărilor de către un juriu. Cei selectaţi pentru etapa finală, vor participa participa la evenimentele din cadrul Festivalului Naţional de Tehnologii Informatice 2009, unde vor avea cazarea şi masa asigurată de către organizatorii evenimentului.

Atelierele de lucru foto- video şi schimburile de experienţă IT îşi propun instruirea participanţilor şi împărtăşirea cunoştinţelor în domeniul media şi cel al tehnologiilor informatice de către specialişti în domeniu, dar şi de către participanţi, cu scopul de a-şi dezvolta mai departe propriile aplicaţii care au fost prezentate în cadrul Concursului Naţional de Creaţie şi Dezvoltare în IT “GREPIT”, ediţia a IV a.

La sfârşitul evenimentului, participanţii vor fi iniţiaţi în direcţia dezvoltării abilităţilor de comunicare interactivă, de dezbatere şi dialog competitiv, de promovare şi susţinere a unei idei. Concomitent se urmăreşte încurajarea şi dezvoltarea unor abilităţi de lucru în echipă, dar şi formarea de grupuri de studiu şi lucru în domeniul tehnologiilor informatice.Pentru mai multe detalii, vizitaţi saitul www.grepit.infoNoaptea cercetătorilor 2009 - “Alăturaţi-vă fizicienilor în Sărbătoare!” Noaptea cercetătorilor 2009 - “Alăturaţi-vă fizicienilor în Sărbătoare!”
25 Septembrie 2009

Logo Noaptea Cercetătorilor

SCURTĂ DESCRIERE:
Noaptea Cercetătorilor este un proiect european de popularizare a ştiinţei şi cercetării, o manifestare ce se organizează în fiecare an începând cu anul 2005, în toată Europa, în cea de a 4-a vineri a lunii septembrie.
La evenimentul din acest an, veţi avea ocazia să întâlniţi oameni de ştiinţă, profesori universitari, studenţi şi pasionaţi de fizică. Veţi putea participa la evenimentele ştiinţifice organizate, concursuri, să priviţi demonstraţii "live" de experimente şi bineînţeles să veniţi cu întrebări şi propuneri.

DATA: 25 septembrie 2009

LOCAŢIE: Bucureşti, Cluj, Iaşi

SCOP:
Manifestarea doreşte să faciliteze contactul direct al publicului de toate vârstele cu cercetătorii români din domeniul fizicii, să facă cunoscut tuturor rolul şi impactul cercetării asupra vieţii noastre de zi cu zi.

GRUP ŢINTĂ:
TUTUROR, indiferent de vârstă, profesie sau categorie socială.

ORGANIZATORI:
Manifestarea se desfăşoară sub egida Uniunii Europene cu participarea Societăţii Române de Radiodifuziune ca partener media oficial.
La buna desfăşurare a acţiunilor, veghează 4 mari Universităţi din ţară
1.      Universitatea Politehnica Bucureşti
2.      Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj
3.      Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi
4.      Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davilla din Bucureşti
şi 3 Institute de Cercetare:
1.      Institutul naţional de fizică şi inginerie nucleară Horia Hulubei
2.      Institutul naţional de laseri, plasmă şi fizica radiaţiei
3.      Institutul naţional de cercetare şi dezvoltare pentru optoelectronică
 
Acţiunea beneficiază de asemenea de sprijinul unor tineri sufletişti, membri ai ASFSA pasionaţi de fizica aplicată.

SESIUNI COMPETIŢIONALE:
În cadrul manifestării se organizează 2 concursuri cu premii:
1. Un concurs de POSTERE cu tema "Imaginaţi si desenaţi posterul de promovare al manifestarii viitoare, Noaptea cercetătorilor 2010" ce se adresează tuturor doritorilor profesionişti sau neprofesionişti, copii sau adulţi. 
2. un concurs de CULTURĂ GENERALĂ în FIZICĂ cu tema: „Cui nu-i e frică de FIZICĂ?” ce se adresează în principal elevilor. Acesta începe pe data de 17.08.2009 pe site-ul nostru, la secţiunea concurs online.

INFORMAŢII SUPLIMENTARE: pe site www.rn09.pub.ro


MCTI lansează o aplicaţie multimedia pentru instruirea potenţialilor beneficiari de fonduri structurale MCTI lansează o aplicaţie multimedia pentru instruirea potenţialilor beneficiari de fonduri structurale
28 Noiembrie 2008

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei anunţă lansarea unei aplicaţii multimedia în sistem e-learning pentru informarea companiilor şi instituţiilor interesate de accesarea fondurilor structurale, începând cu data de 28.11.2008 pe site-ul http://fonduri.mcti.ro, informează un comunicat de presă al MCTI, remis AMOS News.

Cursul vine în sprijinul tuturor persoanelor interesate de accesarea fondurilor structurale pentru Axa III "Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public". Accesarea cursului se poate face din contul fiecărui utilizator al site-ului http://fonduri.mcti.ro, crearea contului fiind singura condiţie pentru ca orice persoana interesată de accesarea fondurilor structurale să poată beneficia de această aplicaţie.

Folosirea educaţiei în regim e-learning a fost preferată deoarece asigură instruirea cursanţilor în ritm propriu, oferind posibilitatea de acces din orice locaţie, la orice oră, diferenţa faţă de cursurile în format clasic fiind oferită de neimpunerea unei deplasări spre o locaţie fixă, la ore predefinite. Cursul a fost elaborat folosind cele mai eficiente tehnici pedagogice care asigură transmiterea şi asimilarea de cunoştinţe prin intermediul interactivităţilor multimedia.

Aplicaţia prezintă atât informaţii generale cu privire la fondurile structurale, Axa III a Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", domeniile majore de intervenţie, cât şi informaţii specifice privind completarea unei cereri de finanţare, instrucţiuni pentru realizarea planului de afaceri, înregistrarea on-line a proiectului, managementul proiectului, selecţia şi implementarea proiectului, cele mai frecvente greşeli şi un test care indică nivelul de înţelegere a informaţiilor parcurse de-a lungul cursului.

Pentru eventualele întrebări sau nelămuriri cu privire la fondurile structurale în domeniul IT&C, reprezentanţii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale vă stau la dispoziţie la telefon 021.311.41.55 sau e-mail fonduri@mcti.ro.


Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual promovează tehnologiile moderne în educaţie şi cercetare Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual promovează tehnologiile moderne în educaţie şi cercetare
14 Noiembrie 2008 - 14 Noiembrie 2008

Pe 14 noiembrie 2008, Universitatea din Bucureşti a găzduit, într-un cadru festiv, decernarea premiilor celei de-a şasea ediţii a Conferinţei Naţionale de Învăţământ Virtual (CNIV). Conferinţa a câştigat, an de an, notorietate, devenind un punct de maxim interes pentru cercetători, specialişti din domeniul eLearning, profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, inspectori, consilieri, pedagogi, psihologi, elevi şi studenţi.

"Proiectele CNIV şi ICVL (International Conference for Virtual Learning) tind să devină şcoli de cercetare şi formare, având ca obiective promovarea şi implementarea ideilor moderne în educaţia iniţială şi în formarea continuă, promovarea spiritului de lucru/cercetare în echipă, atragerea şi includerea tinerilor în programele de cercetare şi dezvoltare, promovarea şi implementarea tehnologiilor moderne în educaţie, cercetare şi în formarea continuă", declara conf. dr. Marin Vlada, de la Universitatea din Bucureşti, coordonatorul proiectelor.

Lucrările premiate în cadrul CNIV s-au remarcat prin abordările originale ale unor teme legate de strategii de dezvoltare şi formare, management de proiecte, lucru în echipe, metodologii de implementare, studii de caz etc.

"Mă bucur că există o manifestare de asemenea amploare în România, cu o tematică atât de largă şi în tendinţă cu evoluţia tehnologiei pe plan mondial. Subiectele mele preferate, comunitatea online a unei şcoli şi învăţarea colaborativă, le pot extinde şi asupra comunităţii CNIV. Organizare bine pusă la punct; prezenţa masivă, elevată şi diversificată - de la elevi, profesori până la universitari; lucrări de excepţie care denotă genialitate şi multă, multă muncă... Am învăţat foarte multe în cele trei zile de CNIV, cea mai mare Conferinţă e-Learning pentru Educaţia românească", a declarat Claudia Cziprok, câştigătoarea premiului de excelenţă "Centrul Virtual de Excelenţă SIVECO", profesoară la Şcoala "Mircea Eliade" din Satu Mare şi Senior Teacher în cadrul Programului Intel teach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii.

SIVECO Romania promovează constant necesitatea utilizării tehnologiilor moderne în educaţie şi cercetare, soluţiile de eLearning oferite de companie urmărind formarea unor viitoare generaţii care să performeze în societatea cunoaşterii.


Concursul Naţional de Creaţie şi Dezvoltare IT - Ediţia a III-a Concursul Naţional de Creaţie şi Dezvoltare IT - Ediţia a III-a
10 Septembrie 2008 - 13 Septembrie 2008

SCURTĂ DESCRIERE
GrepIT este o iniţiativă dedicată dezvoltării competenţelor elevilor pasionaţi de calculatoare, prin simularea unui mediu competiţional dar şi colaborativ, provocator şi fascinant, similar cu domeniul IT din secolul XXI. Competenţele pentru Societatea Informaţională îşi găsesc astfel un creuzet ideal pentru formare, iar aplicaţiile dezvoltate de către participanţi pot constitui startul pentru progresele semnificative în domeniul IT din următorul deceniu.

DATA - 10-13 septembrie, Botoşani

SCOP
Proiectul caută să reunească la concursul „GrepIT”, elevi din cât mai multe judeţe a ţării, astfel să se formeze comunităţi şi legături între participanţi, şi în primul rând o competiţie benefică, favorabilă promovării valorilor din domeniul IT în rândul tinerilor capabili de performanţe.

OBIECTIVE

 • Crearea unui mediu educaţional competitiv în vederea identificării şi promovării elevilor performanţi în domeniul IT
 • Atragerea, motivarea şi formarea elevilor de liceu pentru o carieră de succes în domeniul informatic
 • Atragerea unor echipe din afara ţării pentru a participa la concurs şi pentru a colabora cu elevii români
 • Dezvoltarea unor comunităţi de IT

PARTENERI (la ediţiile anteriore):

 • Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară
 • INTEL Education

GRUP ŢINTĂ

 • Elevi de liceu şi gimnaziu.
 • Membrii Cluburilor şi ai Palatelor de Copii, secţie de Informatică.

SECŢIUNI COMPETIŢIONALE

 • Design şi dezvoltare web (Aplicatii web, Siteuri, Pagini Web);
 • Software utilitar (Aplicaţii pentru Unix şi Windows);
 • Software educaţional (Lecţii pentru Şcoli şi Licee, Simulări);
 • Tehnologii mobile (Aplicaţii pentru dispozitive mobile);
 • Media (Galerie foto şi film de scurt metraj).

ECHIPA DE PROIECT
GrepIT - Botoşani (Grupul Elevilor Pasionaţi de IT).
Detalii pe www.grepit.infoConcurs de informatică aplicată: GrepIT – Ediţia a II-a Concurs de informatică aplicată: GrepIT – Ediţia a II-a (6 comentarii)
21 Martie 2008 - 23 Martie 2008

GrepIT - Schimbă-culoarea viitorului!
Un proiect dezvoltat exclusiv de elevi pasionaţi de IT

Scurtă descriere:
Primul concurs de informatică organizat în totalitate „de către elevi, pentru elevi", care doreşte să promoveze IT-ul în şcoli şi licee, promovând valori din acest domeniu.

Data: 21-23 martie, Botoşani

Scop:
Proiectul caută să reunească la concursul "GrepIT", elevi din cât mai multe judeţe a ţării, astfel să se formeze comunităţi şi legături între participanţi, şi în primul rând o competiţie benefică, favorabilă promovării valorilor din domeniul IT în rândul tinerilor capabili de performanţe.

Obiective:

 • Crearea unui mediu educaţional competitiv în vederea identificării şi promovării elevilor performanţi în domeniul IT
 • Atragerea, motivarea şi formarea elevilor de liceu pentru o carieră de succes în domeniul informatic
 • Atragerea unor echipe din afara ţării pentru a participa la concurs şi pentru a colabora cu elevii români
 • Dezvoltarea unor comunităţi de IT
Parteneri (listă deschisă):
 • Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Comunitară
 • Părinţii organizatorilor

Grup ţintă:
 • Elevi de liceu şi gimnaziu.
 • Membrii Cluburilor şi ai Palatelor de Copii, secţie de Informatică.

Echipa de proiect:
GrepIT - Botoşani (Grupul Elevilor Pasionaţi de IT).Alte evenimente pe forumul http://forum.edu.ro Alte evenimente pe forumul http://forum.edu.ro
Conferinţe, seminarii, cursuri de pregătire legate de folosirea informaticii în sprijinul învăţării. Vă invităm să vă faceţi cunoscute aici acţiunile!


La Şcoala cu clasele I-X nr. 2 Urziceni - simpozion internaţional La Şcoala cu clasele I-X nr. 2 Urziceni - simpozion internaţional
12 Mai 2007 - 12 Mai 2007

La Şcoala cu clasele I-X nr. 2 Urziceni, Ialomiţa sub coordonarea doamnei profesoare Stupcanu Valeria, se va desfăşura în data de 12.05.2007 un simpozion internaţional cu tema "Predarea ştiinţelor naturii, a biologiei şi ecologiei între iniţiativă şi creativitate în învăţământul românesc, pe coordonate europene".

Pentru informaţii suplimentare o puteţi contacta pe d-na profesoară Stupcanu Valeria,
telefon mobil: 0722 466 787
telefon şcoală: 0243 257 332
e-mail: valeria.stupcanu@yahoo.com


Festivalul de creativitate pentru copii şi tineri CreativFEST Festivalul de creativitate pentru copii şi tineri CreativFEST
16 Decembrie 2006 - 23 Decembrie 2006

În zilele de 16-23 decembrie 2006 la Sala Palatului, Consorţiul EDUGATE, IRSCA Gifted Education, Fundaţia MATCA – 2000, Asociaţia Cetatea lui Bucur 7 Centre, Fundaţia LEADERS şi ETCETERA te invită la CreativFEST. Acest festival îşi doreşte a fi o iniţiativă de trezire şi evidenţiere a spiritului creativ în rândul tinerilor ca modalitate de exprimare şi dezvoltare.

CreativFEST va cuprinde o largă paletă de domenii în care creativitatea este manifestată şi concretizată în fiecare zi a festivalului între orele 10:00 – 18:00 în ateliere de: arhitectură-design, arte plastice, artele spectacolului, ecologie, creativitate liberă, desen-pictură, face-painting, fotografie-jurnalism, icoane-artă populară, jocuri-sport, jurnalism, locuri de joacă pentru cei mici, multimedia, modelaj, teatru-film.

Secţiunile principale ale festivalului sunt:

1. Expoziţia de carte, materiale educative şi cadouri şi Bradul de Crăciun, colinde la brad
Spaţiul de desfăşurare: Holul principal parter
Perioada: 16 - 23 decembrie 2006, orele 9:30 – 21:00

2. Clubul de vacanţă, atelierele de creativitate pentru copii şi evenimente artistice adresate copiilor
Spaţiul de desfăşurare: Holul 2 parter (garderoba)
Perioada: 16 - 23 decembrie 2006, orele 10,00 – 18,00

3. Festivalul de creativitate – atelierele de creativitate pentru adolescenţi şi tineri şi evenimente artistice şi seminarii/dezbateri
Spaţiul de desfăşurare: Holurile etaj 2 şi 3 + sala spectacole etaj 2
Perioada: 16-20 decembrie 2006, orele 10:00 – 18:00

4. Concerte organizate de Consorţiu şi concerte organizate de Centrul de Cultură Sala Palatului (CCSP)
18 decembrie Concert de Crăciun - Filarmonica din Viena
16, 17 şi 19 decembrie 2006 - Concerte organizate de CCSP.

Atelierele de creativitate vor avea fiecare cate un animator coordonator, care va ajuta copiii şi tinerii să îşi realizeze creaţiile. Pe lângă grupurile organizate care vor putea participa, la ateliere vor putea participa şi alţi copii şi tineri, vizitatori. Zilnic, pe scena amenajată în sala Clubului de vacanţă se vor organiza 2 spectacole pentru copii, între orele 13-14 şi 17-18.

Pe această scenă vor evolua atât ansambluri consacrate, cât şi ansambluri (muzica, dans), trupe de teatru sau momente artistice propuse de şcolile/liceele/universităţile sau organizaţiile participante şi selectate de organizatori.

Vor fi concerte corale, recitaluri instrumentale, spectacole de dans, teatru pentru copii, teatru de păpuşi, teatru forum, vizionări de filme, demonstraţii de dans pe rotile sau de gimnastică susţinute de Corul de copii al Radiodifuziunii, actorii Teatrelor Ţăndărică şi Ion Creangă, ansambluri de copii de la Palatul Copiilor, de la Centrele de cultură ale sectoarelor 1 şi 2 şi alţii.

Vor fi de asemenea şi seminarii tematice unde se vor discuta teme ce vizează dezvoltarea capacităţii individuale prin citire rapidă, învăţare rapidă şi dezvoltarea creativităţii, comparaţii între educaţia liniară şi educaţia diferenţiată. CreativFEST doreşte să pornească un suflu nou care să dezinhibe minţile copiilor şi care să le evidenţieze pe cele mai strălucite dintre acestea.

Sursa: Amos News


Concurs International de Eseuri "This I Believe" Concurs International de Eseuri "This I Believe"

Global Youth Fund  invită pe toţi tinerii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 25 de ani să trimită câte un scurt eseu despre propriile gânduri şi valori la care se raportează în viaţa de zi cu zi.        1   2   3   4   5   6   7   8      

Arhivă
Noutăţi
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 Martie 2018, 16:50
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie 27 Februarie 2018, 17:58
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 Februarie 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)

mai multe noutăţi »

Ultimele mesaje pe forum
Matematică M1
Adăugat de: euler
pe 1 Iulie 2009, 15:17
Barem info Pascal
Adăugat de: [sdk]
pe 1 Iulie 2009, 14:56
NESIMTIRE LA BAC - la VIANU
Adăugat de: Stavros
pe 1 Iulie 2009, 14:54

către forum »

Comunicate de presă
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului 6 Iunie 2018, 17:25
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale 31 Mai 2018, 17:07
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst 31 Mai 2018, 17:06
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018) 29 Mai 2018, 17:07
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018)
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris 25 Mai 2018, 16:27
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018 25 Mai 2018, 16:26
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018

mai multe comunicate de presă »

Legături web
PROGRAME NAȚIONALE