IT-Based Educational System SIVECO România Ministry of Education and Research
Sections
Home Home
About SEI About SEI
News and Events News and Events
- News
- Events
- Media Coverage
- Press Releases
- Newsletter
Activities Activities
Projects Projects
Technical Support Technical Support
Discussion Forum Discussion Forum
Resources Resources
Links Links

Search

advanced »

Free download
Internet Explorer 9

Press coverage
Oferta USV, promovată în liceele din medii defavorizate 23 November 2017, 17:38
Oferta USV, promovată în liceele din medii defavorizate
Elev de la Colegiul „Ştefan cel Mare”, premiat în cadrul unui concurs naţional de fizică 23 November 2017, 17:37
Elev de la Colegiul „Ştefan cel Mare”, premiat în cadrul unui concurs naţional de fizică
Doi elevi din Constanţa au luat punctajul maxim la un test de admitere la colegii americane 23 November 2017, 17:29
Doi elevi din Constanţa au luat punctajul maxim la un test de admitere la colegii americane
Universitatea din Suceava, premiată la Expoziţia „Infoinvent” Chişinău 22 November 2017, 17:27
Universitatea din Suceava, premiată la Expoziţia „Infoinvent” Chişinău
La USV începe concursul OSF Hackathon, ediţia a III-a 22 November 2017, 17:26
La USV începe concursul OSF Hackathon, ediţia a III-a
Zeci de mii de părinţi, elevi şi dascăli au participat la consultarea privind temele pentru acasă organizată de Ministerul Educaţiei 22 November 2017, 17:18
Zeci de mii de părinţi, elevi şi dascăli au participat la consultarea privind temele pentru acasă organizată de Ministerul Educaţiei
Galaţi: Primul laborator de inovare deschisă din România, inaugurat la Universitatea „Dunărea de Jos” 22 November 2017, 17:16
Galaţi: Primul laborator de inovare deschisă din România, inaugurat la Universitatea „Dunărea de Jos”
Elev de la Colegiul Cuza, locul III la un concurs național de matematică și fizică 21 November 2017, 17:05
Elev de la Colegiul Cuza, locul III la un concurs național de matematică și fizică
Universitarul Dan Laurenţiu Milici a reprezentat România la un important eveniment ştiinţific în Zagreb 21 November 2017, 17:00
Universitarul Dan Laurenţiu Milici a reprezentat România la un important eveniment ştiinţific în Zagreb
Manualele pentru clasa a V-a au fost livrate în 39 de județe. Trei edituri nu au respectat termenul limită 21 November 2017, 16:59
Manualele pentru clasa a V-a au fost livrate în 39 de județe. Trei edituri nu au respectat termenul limită

more press coverage articles »

Authentication
:
:

If you need an account, Register here.
 
Events
Educational events.
Sort by Date Title Hits

Astăzi va avea loc o conferinţă internaţională la Universitatea „Dunărea de Jos” Astăzi va avea loc o conferinţă internaţională la Universitatea „Dunărea de Jos”
29 April 2011 - 30 April 2011

Evenimentul se va derula pe parcursul a două zile şi va reuni specialişti în drept şi sociologie din Italia, Franţa, Danemarca, Grecia, Albania, Cehia, Polonia, Moldova şi România.

Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice, din cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi, organizează, în perioada 29-30 aprilie 2011, Conferinţa internaţională Cercetare, educaţie şi progres în mileniul III.

Manifestarea co-organizată şi de alte trei universităţi din Italia, Polonia şi Republica Moldova va reuni profesori renumiţi şi specialişti în domeniu din Italia, Franţa, Danemarca, Grecia, Albania, Cehia, Polonia, Republica Moldova şi România şi se va desfăşura pe două secţiuni, Drept & administraţie publică şi Studii regionale. Au fost înscrise peste 70 de lucrări care vor fi prezentate în plen.

În cadrul conferinţei, Senatul Universităţii ,,Dunărea de Jos" din Galaţi va acorda titlul academic de Doctor Honoris Causa domnului profesor universitar dr. George Antoniu de la Academia Română, fiind directorul ştiinţific al Institutului de Cercetări Juridice, pentru contribuţia sa în domeniul Dreptului penal şi pentru dezvoltarea colaborării ştiinţifice şi de învăţământ cu Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice. În decursul carierei sale, profesorul George Antoniu a desfăşurat o bogată activitate ştiinţifică.

Totodată, în ziua de 30 aprilie 2011 la orele 09,30, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice din Str. Domnească, 111, va fi dezvelit, in memoriam, bustul profesorului universitar dr. Vintilă Dongoroz, întemeietor de şcoală, distins şi remarcabil profesor de drept penal. De asemenea cel mai mare amfiteatru al instituţiei de învăţământ va purta numele distinsului dascăl.

Detalii:Târg specializat de Licee de Elită şi Tabere Internaţionale de vară, ediţia de primăvară - 16-17 Aprilie, Hotel Hilton, Bucureşti - Orele 11.00 - 17.00 Târg specializat de Licee de Elită şi Tabere Internaţionale de vară, ediţia de primăvară - 16-17 Aprilie, Hotel Hilton, Bucureşti - Orele 11.00 - 17.00
16 April 2011 - 17 April 2011

Proiectul World Education oferă ediţia de primăvară a Târgului Specializat pentru Tabere Internaţionale de vară şi Licee de Elită în Europa şi SUA .

Taberele Internaţionale în străinătate şi învăţământul secundar în colegii de elită din Europa şi SUA sunt principalele componente ale ediţiei de primăvară a proiectului World Education din România. Evenimentul va avea loc la Hotel Hilton din Bucureşti pe 16 şi 17 aprilie, sâmbătă şi duminică, între orele 11.00 - 17.00. Acesta se adresează familiilor cu copii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, care au decis să studieze la un liceu de elită sau să participe la o tabără internaţională de vară în străinătate.

Primele două zile din vacanţa de primăvară vor oferi elevilor români peste 200 de oportunităţi atractive pentru studiul limbilor străine în străinătate pe perioada verii la preţuri preferenţiale, apropiate de preţurile cursurilor oferite de centrele de limbi străine din ţară. Vizitatorii vor primi cel mai complex catalog de tabere internaţionale în străinătate, publicat în limba română, care conţine propuneri de cursuri de limbi străine în Marea Britanie, Germania, Franţa, Italia şi Spania şi vacanţe exotice pentru adulţi în Cuba, China şi Barbados.

Opţiunea pentru destinaţia fiecărui elev va fi facilitată prin consilierea profesională gratuită oferită de consultanţii educaţionali, în funcţie de preferinţe şi competenţe lingvistice.

O parte dintre propuneri se desfăşoară în campusuri ale colegiilor de elită, precum Harrow şi Dulwich - colegii regale în Londra. Aici elevii români vor putea să se cufunde în atmosfera de colegiu, unde studiază moştenitorii familiilor apropiate de Curtea Regală.

Copiii cu un nivel avansat de cunoaştere a unei limbi străine pot beneficia de propuneri de top pentru o vacanţă cu activităţi în domeniul artelor, sportului, dezvoltare personală sau leadership.

Pentru viitorii studenţi sunt oferite vacanţe internaţionale care se desfăşoară în campusuri universitare şi includ pregătire pentru examenele de limba engleza IELTS sau TOEFL.

Printre propunerile speciale se numără: ​vacanţă de ​2 săptămâni in Londra pentru 670 de lire sterline şi în Brighton - pentru 745 de lire sterline, studierea limbii spaniole în Barcelona pentru 850 de euro, iar în Valencia - 640 EUR; un curs de 2 săptămâni de limba franceză la Paris pentru 910 € şi Nisa; limbă italiană la Roma în schimbul a 725 de euro, în timp ce la Milano cursul costă 730 de euro; limbă germană la Köln şi Nürnberg la preţul de 880 de euro, în timp ce în Wiesbaden preţul este de 850 de euro. Vacanţă în Viena costă 824 € şi în Salzburg - 834 de euro. Cursul de limbă engleză în Florida este disponibil pentru 1365 $, în timp ce în New York - 2200 USD. La preţuri preferenţiale vor fi prezentate şi cursuri în - Theresianishe Academie din Viena, Nisa, Wiesbaden, Oxford, Cambridge şi altele.

Candidaţii români pentru învăţământul secundar în licee de elită din străinătate vor avea ocazia să se întălnească personal cu reprezentanţii a peste 20 de licee de renume din Marea Britanie, Elveţia şi Spania. Diploma obţinută în aceste şcoli este o garanţie pentru admiterea la universităţile de top din lume, fapt ce determină creşterea numărului de studenţi români care preferă învăţământul secundar în străinătate.

În cadrul proiectului World Education pentru continuarea studiilor liceale în străinătate au fost consultate peste 1000 de familii, dintre care 60 au depus documentele sau deja învaţă în licee de elită. Trei dintre vizitatorii din anul trecut au beneficiat deja de bursele de 50% oferite de Chase Academy şi Brooke House College, instituţii care şi în acest an oferă condiţii preferenţiale pentru elevii români. În ultimele trei luni au aplicat pentru burse 20 de elevi cu vârste între 13 şi 17 ani, care vor susţine interviuri imediat după Târg (18 aprilie).

Pentru întâlniri individuale şi consultaţii gratuite cu specialişti educaţionali pot fi programate prin înregistrarea on-line pe site-ul: www.world-education.ro sau în timpul târgului.

Pentru mai multe informaţii:
Irina Christova
Coordonator al Proiectului World Education
www.world-education.ro
Ana Maria Papp
Integral Programe Educaţionale
anamaria@integraledu.ro
021 311 05 72

http://www.world-education.ro/

Detalii:


SIVECO Romania lanseaza un concurs de creatie 2D şi 3D SIVECO Romania lanseaza un concurs de creatie 2D şi 3D
7 April 2011 - 6 May 2011

SIVECO Romania, cea mai mare casă de software din România, lansează un concurs de design grafic, oferind premii în valoare de 1.800 de Euro şi şansa de angajare a trei tineri talentaţi în cadrul companiei.

Bucureşti, 08 aprilie 2011 - Începând de astăzi, toţi cei care vor să-şi demonstreze calităţile artistice pot accesa www.siveco.ro/concurs pentru a se înscrie la concursul de design grafic 2D sau 3D organizat de SIVECO Romania. Participanţii îşi pot înscrie lucrările ce respectă temele propuse până pe data de 29 aprilie 2011. După etapa de jurizare, concurenţii selectaţi vor fi invitaţi să-şi susţină creaţiile în faţa comisiei alcătuită din specialişti din cadrul companiei.

Celor trei câştigători li se vor oferi atât premii în bani, cât şi oportunitatea de a lucra alături de o echipă de profesionişti în cadrul SIVECO Romania pentru dezvoltarea de conţinut educaţional interactiv.

”Ne dorim să susţinem şi să promovăm tinerii talentaţi şi creativi, oferindu-le oportunitatea de a se alătura echipei de eContent, pentru a lucra în proiecte de amploare naţională şi internaţională”, declară Radu Jugureanu, Director Departament AeL Educational Content şi Preşedintele Juriului.

Regulamentul şi condiţiile de participare sunt accesibile pe www.siveco.ro/concurs şi pe www.studentie.ro/concursuri-studenti.

Partenerii concursului sunt Facultatea de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, www.unarte.org, şi Asociaţia Studenţilor Arhitecţi şi Urbanişti "Ion Mincu", www.asauim.blogspot.com.

Despre SIVECO Romania

Înfiinţată în 1992, SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul din integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est. Compania asigură dezvoltarea şi exportul de soluţii IT şi de proiecte de consultanţă cu valoare adaugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Între acţionarii SIVECO Romania se numără Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V.

Adresându-se cu precădere companiilor mari şi agenţiilor publice, compania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 100 de premii interne şi internaţionale.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc).

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) şi internaţionale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro şi www.advancedElearning.com.


Regulament concurs Design Grafic 2D si 3D.pdf (86 KB)


Încep înscrierile pentru conferinţele Media & Learning de la Bruxelles Încep înscrierile pentru conferinţele Media & Learning de la Bruxelles
17 March 2011 - 1 June 2011

Romanian version only

Conferinţa Media & Learning Bruxelles 2011 va găzdui ceremonia anuală de premiere pentru Premiile MEDEA, precum şi prezentări şi contribuţii ale tuturor finaliştilor competiţiei.

Vizând factori de decizie politică şi practicieni din mediul educaţional, conferinţa Media & Learning 2011 se bazează pe succesul ediţiei din 2010, care a atras peste 230 de persoane din 31 de ţări, interesate de modul în care instrumentele mass-media pot fi folosite pentru a spori oportunităţile de învăţare pentru toţi cetăţenii.

Evenimentul este organizat în colaborare cu Ministerul Flamand al Educaţiei şi Formării Profesionale şi cu Comisia Europeană - Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură şi va avea loc la sediul Ministerul Flamand al Educaţiei şi Formării Profesionale de la Bruxelles.

Media & Learning 2011 va reuni persoane interesate de modul în care instrumentele mass-media pot fi folosite pentru a sprijini învăţarea în toate sectoarele, în domeniul competenţei mediatice, de re-utilizarea resurselor media în educaţie şi formare, precum şi de probleme mai largi referitoare la abilităţile TIC şi competenţele digitale, în general.

Persoanele interesate, echipele de proiect, instituţiile şi organizaţiile sunt invitate să prezinte propuneri de prezentări, demonstraţii şi ateliere de lucru la această conferinţă.

Data limită pentru depunere este de 1 iunie 2011.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Media & Learning: www.media-and-learning.euSIVECO Romania will showcase its innovative eLearning solutions at BETT Show. SIVECO Romania will showcase its innovative eLearning solutions at BETT Show.
12 January 2011 - 15 January 2011

E144 stand, Olympia, London, UK, 12 January 2011 - 15 January 2011

SIVECO Romania will showcase its innovative eLearning solutions at BETT Show London (12-15 January) the largest education technology exhibition in the world. We invite you at E144 stand (Ground Level) to view, explore and discover all the new technology for education.

For more details, please visit www.bettshow.comConferinţa de lansare a proiectului "Abordări inovative în didactica disciplinelor din aria curriculară - Tehnologii" Conferinţa de lansare a proiectului "Abordări inovative în didactica disciplinelor din aria curriculară - Tehnologii"
23 October 2010 - 23 October 2010

Romanian version only

Cluj-Napoca, 23 octombrie, ora 10:00, sala de conferinţe a hotelului Victoria

Casa Corpului Didactic Cluj şi SIVECO Romania S.A. organizează conferinţa care marchează oficial lansarea proiectului POSDRU/87/1.3./S/58422 "Abordări inovative în didactica disciplinelor din aria curriculară Tehnologii".

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară - 1 - "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", Domeniul major de intervenţie: 1.3. - "Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională".

În cadrul proiectului vor fi formate, în perioada septembrie 2010 - mai 2013, 800 de cadre didactice care predau discipline din cadrul ariei curriculare Tehnologii din judeţele Cluj, Mureş, Bihor şi Alba, în vederea abordării cu succes a proiectării şi a adaptării curriculumului la tehnologia secolului al XXI-lea.

Dorina Kudor
Director Casa Corpului Didactic Cluj

e-mail: AIDD@siveco.roConferinţa de lansare a proiectului "Consiliere şi dezvoltare profesională continuă - sistem transparent de pregătire pentru reuşita în cariera didactică" Conferinţa de lansare a proiectului "Consiliere şi dezvoltare profesională continuă - sistem transparent de pregătire pentru reuşita în cariera didactică"
22 October 2010 - 22 October 2010

Romanian version only

Cluj-Napoca, 22 octombrie, ora 14:00, sala de conferinţe a hotelului Victoria

Casa Corpului Didactic Cluj şi SIVECO Romania S.A. organizează conferinţa care marchează oficial lansarea proiectului "Consiliere şi dezvoltare profesională continuă - sistem transparent de pregătire pentru reuşita în cariera didactică".

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară - 1 - "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", Domeniul major de intervenţie: 1.3. - "Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională".

În cadrul proiectului vor fi formate, în perioada septembrie 2010 - mai 2013, 800 de cadre didactice din judeţele Cluj, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu pentru reuşita în cariera didactică prin pregătirea în vederea obţinerii definitivării în învăţământ, a gradelor didactice şi a titlularizării în învăţământ.

Dorina Kudor
Director Casa Corpului Didactic Cluj

e-mail: CDP@siveco.ro


SIVECO Romania recognized as „Partner of the Year” by Microsoft Central Eastern Europe SIVECO Romania recognized as „Partner of the Year” by Microsoft Central Eastern Europe
19 July 2010

The Award was granted for involvement of SIVECO Romania company in projects with important social value 

Bucarest, 19th of July 2010 – SIVECO Romania has been nominated at the world final within Microsoft Worldwide Partner Conference 2010, as „Partner of the Year” in the region of Central and Eastern Europe at the „Citizenship” category, for the project “Knowledge Based Economy”.

The Microsoft Awards recognize innovation, added business value and partners’ results worldwide, as the winners of these much desired awards are recognized performers of the IT industry, who were noticed by their dedication in using Microsoft technologies and providing solutions adapted to the consummers’ needs.

In 2010, the winners designated by Microsoft Central and Eastern Europe have been selected from over 500 proposals received from the partners network in the region and have been publicly presented during the Microsoft Worldwide Partner Conference 2010.

This annual event dedicated to partners in the  industry, was held July 11 - 15 in Washington D.C..

Present at the WPC Award ceremony, Alexandru Coşbuc, Deputy Manager International Sales within SIVECO Romania, said: „We are honored by the acknowledgement of the quality of projects we are developing, especially as, at the 2010 competition, we competed with prestigious companies from all over the world not just from Europe. SIVECO Romania runs large scale and complexity projects in Central and Eastern Europe, but also from the Middle East, North Africa and the CIS area. The eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustom and eBusiness solutions have a strong social charge, contributing decisivelly to eliminating the digital divide, and by default, to improvement of the peoples’ quality of life.  We consider this to be the best way to express our civic responsibility – by proving professional excellence in the fields we do have expertise in, with positive impact for communities’ development.”

The project „Knowledge Based Economy”, initiated by the Ministry of Communications and Information Society, is running in 255 communities in Romania, having as major objective ensuring access to information in order to reduce the digital divide, for digital literacy and creating competences for an inclusive society. The eComunitate portal (www.ecomunitate.ro) developed within this project facilitates communication among and with these less favored communities, making available for the large audience an exhaustive access to the information from sectors such as education, culture, administration and entrepreneurship.


The eLearning solution developed by SIVECO Romania is used in 700 Cypriot schools The eLearning solution developed by SIVECO Romania is used in 700 Cypriot schools
22 June 2010

The national educational platform and digital content for 13 subject matters have been implemented within the project


Bucharest, 22nd of June 2010 – The educational project conducted by SIVECO Romania and HS DATA Ltd, through which 700 schools from Cyprus benefit of an integrated eLearning platform and of digital educational content, has been completed. The announcement was made recently by the Ministry of Education and Culture of Cyprus, during a conference attended by high-level officials from local government institutions, representatives of the consortium for implementation, as well as project beneficiaries.
 
The project contributes to the development and modernization of the Cypriot education system, by introducing and enhancing the use of information technology in the teaching/learning process, in the pre-university education.

The project consisted in delivering to the Cyprus Ministry of Education and Culture of an integrated learning and collaboration platform, composed of a suite of educational management and collaboration applications, built and fully integrated with the latest modern technologies. The eLearning solution includes: the AeL learning management system (LMS), which provides support for teaching and learning, testing and evaluation, content management and for monitoring the training and evaluation process, the AeL suite of collaborative applications that allow faster communication and effective knowledge transfer, and the integrated portal based on the Microsoft Learning Gateway solution.

The integrated eLearning platform implemented for pre-university education in Cyprus addresses 130,000 students, 150,000 parents, 20,000 teachers and 20 administrators in 700 schools.

Within the project, educational digital content has been specially designed, localized and implemented in Cypriot schools, with respect for the cultural and educational profile and the curricula.

The educational content delivered in schools covers 13 subjects: Mathematics, English, Physics, Chemistry, French, Technology, Basic Mechanical Engineering, Applied Electronics, Building Materials and Construction, Graphical Design, Interior Design, Hotel and Tourism, Carpentry. The digital lessons focus on practical activities, interactive simulations, experiments, all designed to develop the natural curiosity and the applicability of theoretical concepts in a secured virtual environment. The digital lessons have been specially designed to cover all the specific objectives of teaching and learning process for all the 13 subjects.

The solution provided for the Ministry of Education in Cyprus includes a total of 512 DEC (Digital Educational Content) units, totaling 21.000 (RLOs) Learning objects.

Doina Binig, Vice President Strategy & Chief Operating Officer within SIVECO Romania, says: "The SIVECO Romania team - along with its partner HS Data Ltd Cyprus - has managed to carry out a difficult project of national interest and has contributed to the development and modernization of the education system in Cyprus. Through its functionality, the AeL solution offered by SIVECO Romania brings significant benefits to the pre-university educational system in Cyprus, with positive effects on the teaching and learning process. From the perspective of an eLearning solutions supplier, SIVECO Romania constantly contributes to the development of the educational environment, a mandatory requirement of the knowledge-based society. The completion of the project in Cyprus represents another "best practice" example that along with other major educational projects developed by SIVECO Romania in countries worldwide proves the quality and effectiveness of our eLearning solutions”.
Bucharest, 22 of June 2010 – The educational project conducted by SIVECO Romania and HS DATA Ltd, through which 700 schools from Cyprus benefit of an integrated eLearning platform and of digital educational content, has been completed. The announcement was made recently by the Ministry of Education and Culture of Cyprus, during a conference attended by high-level officials from local government institutions, representatives of the consortium for implementation, as well as project beneficiaries.  The project contributes to the development and modernization of the Cypriot education system, by introducing and enhancing the use of information technology in the teaching/learning process, in the pre-university education.


9,000 Moroccan schools will use the Romanian eLearning solution 9,000 Moroccan schools will use the Romanian eLearning solution
27 May 2010

Ministry of Education in Morocco has chosen SIVECO Romania for the implementation, within the next 3 years, a complex educational solution, meant to modernize the national education system


Bucharest, 27 of May 2010 - The IT-based Education System in Morocco has been launched during a ceremony-taking place recently at the Moulay Ismail High School in Meknès. Having as beneficiary the Ministry of Education, Higher Education, Training and Scientific Research in Morocco, the project was carried out by SIVECO Romania as leader of the consortium including the Moroccan company INVOLYS.

Within this project, SIVECO Romania, a company recognized for its solid international expertise in the field of complex IT-based educational systems, will supply entirely the integrated IT solution and will manage the implementation process.

The launching ceremony was attended by the representatives of the Moroccan government from the Ministry of Pre-university education, Ministry of University Education, Ministry of Finance, Ministry of Commerce, Industry and New Technologies, and the representatives of the European Commission, World Bank and UNESCO in the Kingdom of Morocco, by the Romanian Ambassador to the Kingdom of Morocco and members of SIVECO Romania management team as well.

"We are extremely proud that SIVECO Romania is becoming the main provider of IT solutions for the Ministry of National Education in the Kingdom of Morocco, within the strategic program to introduce IT into the education at national level. The SIE Program (Système d'Informatisation de l'Education) will be implemented in the next three years at national level and will provide pupils and teaching staff with the possibility to use the most modern educational tools", said Florian Ciolacu, Vice-president for International Sales within SIVECO Romania.

SIVECO Romania supplies an IT-based Education System - NED (National Educational Database), a unique integrated component dedicated to collecting, validating and consulting the data necessary to the management of the educational system at all levels: school, school inspectorate and ministry. Also, the company will create an educational portal integrated with NED at the functional level that will ensure educational content for the pupils and teachers from 9,000 Moroccan schools. SIVECO Romania will also provide applications for the management of school institutions (AeL School Manager) and for the development of specific educational processes: teaching/ learning, evaluation and communication (AeL LMS/LCMS).

The objective of the first phase of project’s development is to install the ASM system (management of school institutions per study levels, management of school results, of the organizational chart, school schedules, of the performance indicators etc) in 100 high schools, 200 colleges and 400 primary schools in Morocco. The learning management system (LMS) will be integrated in 100 high schools and 9,400 users will be trained.

"The system for managing the educational policy will be transparent and controlled. Each school institution will benefit from its own system for managing the information referring to teachers, pupils, employees and resources , while our solution, which is an integrated and standardized one, will ensure the uniform data management", said Alexandru Coşbuc, Deputy Manager for International sales within SIVECO Romania.


Over 1500 pupils participated in the .campion 2010 contest Over 1500 pupils participated in the .campion 2010 contest
5 May 2010

The competition supported by SIVECO Romania traines future specialists in the IT industry

Bucharest, 5th of May 2010 – The 7th edition of this year’s .campion competition has attracted over 1,500 pupils passionate about informatics, out of which 12 have been designated as winners.

The competition consisted of 11 rounds where the training stages have alternated with online copetitions. Following the results obtained, the .campion 2010 finalists were nominated ; they met recently in Bran for the last round of the competition, held during 29th April – 1st May.

The contest .campion is organized and suported by SIVECO Center for Excellence in partnership with the Ministry of Education, Research, Youth and Sport and represents a performance IT training program, supported by prestigious teachers throughout the country, as well as students, former winners of national and international Informatics Olympics. The competition was launched and coordinated by Emanuela Cerchez and Marinel Şerban, teachers at the Informatics High School “Grigore Moisil” in Iaşi.

“The dedication of these youngsters, the perseverance and seriousness they proved, along the 6 months of intensive preparation are noteworthy. We have been impressed of their excellent education and we are convinced they will bring Romania new awards in international competitions they will attend this year. We should mention that 17 of the .campion finalists are part of the national informatics lot of Romania, a lot from which, following the selection tie-breaks that will follow, will be selected the pupils to represent our country in the International Informatics Olympics, also at the Balkan Olympiad on Informatics and in the Central Europe Informatics Olympics”, said Emanuela Cerchez, coordinator of the .campion competition.

The great prize .campion 2010 was won by the pupil Vlad Alexandru Gavrilă from Bucharest, that has obtained a perfect score within the final round (300 points out of 300) and over 2,000 points during the unfolding of the training program .campion 2010.

The winners of First prize were: Mihai Gheorghe, from Bucharest (lower group); Budău Adrian, din Bacău (middle group); Cosmin Tutunaru, from Mehedinţi (higher group).

The Second prize went to the pupils: Radu Voroneanu, Prahova, (lower group), Andrei Purice, din Prahova (middle group). In the higher group have obtained the second prize, for equal score, the pupils Alexandru Cazacu (Dolj), Andrei Antonescu (Bucharest) and Cătălin Florian Perticaş (Cluj). On the third position came the following: Liana Ţucăr from Iaşi (lower group), Şerban Andrei Stan from Bucharest (middle group) and Andrei Mişarcă from Braşov (higher group).

“These pupils passionate about informatics, already winners of prestigious national and international competitions, will become top specialists of the IT industry. I congratulate all participants for their determination to become champions and for the work they have undertaken to get here . We are proud that we have th eoppotunity to support this elite competition where year-on year the stakes are raised higher", said Radu Jugureanu, director of the AeL Educational Content department, within SIVECO Romania.

About .campion
The contest .campion aims at bringing together these youngsters who, through their innovative ideas creativelly contribute to the development of the software market. The pupils enlist voluntarly in this program, being encourgaed to develop their algorithmical thinking, programming skills and the competitive spirit.

The training rounds alternate with the competition rounds and take place online on the website http://campion.edu.ro


SIVECO Romania’s expertise in research and education acknowledged by NATO SIVECO Romania’s expertise in research and education acknowledged by NATO
26 April 2010

Officials of NATO Training Group appreciated the first acheivements of the company in the field of multi-touch  educational technologies

Bucharest, 26th of April 2010 – The international scientific conference „eLearning and Software for Education” (eLSE), organized by the „Carol I” National Defense University in Romania and attended by NATO delegates and education experts from 18 countries, ended with an important aknowledgement. SIVECO Romania has received a „Certificate of Appreciation” from the NATO Training Group for supporting educational development programs.

The NATO delegation of Advanced Distributed Learning (ADL) experts paid a visit to SIVECO Romania headquarters, where they were presented with the first achievements in the field of multi-touch educational technologies, subject to a large scale project developed through cooperation between the Ministry of Education, Research, Youth and Sport, SIVECO Romania and the „Carol I” National Defense University.

„Our national and international experience in the area of research and education is a extremely consistent one, and, therefore, very appreciated. The ability of cooperation between SIVECO Romania and „Carol I” National Defense University, the types of educational content we are providing to high schools and in the military field have raised the attention of NATO experts, who have presented their outspoken appreciation. This recognition is the more precious, the more known and recognized is the exigency involved when the NATO group selects its potential partners”, said Radu Jugureanu, director AeL eContent within SIVECO Romania.

The NATO delegation was lead by group’s president, Joseph Camacho, along with Dr. Robert Wisher, one of the ADL promoters.

SIVECO Romania is partner with ADL Initiative, an initiative within the Department of Defence of the United States, which defines the standards and specifications for computer aided training, and with ADL Romania. The status of ADL partner implies the recognition of SIVECO Romania’s performance in the education sector.


SIVECO Romania partakes in the international eLearning and software for education conference (eLSE) SIVECO Romania partakes in the international eLearning and software for education conference (eLSE)
15 April 2010

NATO officials and academic personalities from 18 countries attend the event
 
Bucharest, 15th of April 2010  – NATO delegates and personalities from universities in 18 countries attend for two days (15th and 16th of April), in Bucharest, the VI edition of the international scientific conference „eLearning and Software for education” (eLSE) .

How useful are the eLearning solutions for the academic environment, but also for the defense sector? What does it mean education based on multi-touch technology? How can Advanced Distributed Learning technologies be managed and developed? There are just a few questions to be addressed during the international scientific conference organized by the „Carol I” National Defense University, with support from SIVECO Romania.

The NATO delegation is lead by group’s president, Joseph Camacho, along with Paul Jesukiewicz, director of Advanced Distributed Learning Initiative(ADL).
SIVECO Romania is partner with ADL Initiative, an initiative within the Department of Defence of the United States, which defines the standards and specifications for computer aided training, and with ADL Romania. The status of ADL partner means the recognition of company SIVECO Romania’s performance in the education sector.
The topic of this year’s conference is „Advanced Distributed Learning in education and training transformation”. The conference proceedings will be opened by prof.dr. Ion Roceanu, head of the Advanced Distributed Learning department within the „Carol I National Defense University.

Professor Radu Jugureanu, director of the AeL eContent department within SIVECO Romania, member of the conference’s scientific committee will present the paper   „eLearning solutions for academics and corporations”.

All the papers will be published in the eLearning and Software for Education magazine, which presents every year the trends from various environments: schools, universities, companies, nongovernmental organizations and institutions.
Also, on Saturday April 17, the NATO delegation of ADL experts will pay a visit to SIVECO Romania headquarters, where they will be presented with first achievements in the field of multi-touch educational technologies that are subject to a large scale project developed in cooperation by the Ministry of Education, Research, Youth and Sport, SIVECO Romania and the „Carol I” National Defense University.

About the National Defense University „Carol I”
The university was founded in 1889, by general Ştefan Fălcoianu, being the sixth staff school in Europe, along with those from Berlin, Vienna, Paris, Turin and Brussels, initially under the name of "Superir War School".

The educational process in the "Carol I" National Defense University ensures a complete and complex education meant to strengthen the scientific instruments and the methodology necessary to higher usage of the principles and norms of military action and leadership at tactical level for joint, operational and strategic level, in times of peace, crisis and war. 

The Department for Advanced Distributed Learning within the university ensures the the educational services based on IT teaching technologies, thorugh forms of distance learning education and on-line education, in accordance to the national laws and regulations and in full compliance with NATO  principles and standards regarding ADL (Advanced Distributed Learning). Since 2009, the ADL Department of the "Carol I" National Defense University  is one of the six ADL accredited laboratories at national level in Romania.


„Moisil’s disciples” competition nominated its winners „Moisil’s disciples” competition nominated its winners
23 March 2010

Future IT&C professionals participated in the IT contest in Iasi

Bucharest, 23rd of March 2010 – The National Informatics Contest „Moisil disciples”, an event supported by  SIVECO Romania, was held at the Informatics High School „Grigore Moisil" in Iaşi from 19th to 21st of March.

Reaching its X edition, the competition is addressed to high school pupils participating in the national stage of the Informatics Olympics. Pupils from 28 counties and from Republic of Moldova have registered to this year’s edition.

The „Moisil disciples” 2010 trophy  was won by Cosmin Tutunaru from Mehedinţi county, who has succeeded an outstanding performance, geting the maximum possible score (200 points out of 200). First Prize went to the pupils Simiuc Antoanela (Iaşi), Ristache Dragoş-Marian (Mureş), Vicol Sergiu (Iaşi), Tutunaru Cosmin (Mehedinţi), Second Prize was won by Mateescu Maria (Iaşi), Calancea Mihai (Suceava), Cazacu Alexandru (Dolj), Nicodei Groper Eduard (Vrancea), Creţu Iulian (Suceava), while Thirs prize was awarded to Popescu Silviu-Emil (Bucureşti), Tamaş Iulia (Prahova) and Mathe Bogdan (Mureş).

"This year’s edition, an anniversary one, was marked by performance. We were impressed by the competitors’ excellent training and creativity, therefore we may consider all of them as true disciples of Moisil. An additional proof that both .campion and the educational archive .campion do represent two very effective training instruments and that pupils, tutored by their teachers, use them successfully", said Emanuela Cerchez, informatics teacher at the Informatics High School „Grigore Moisil" in Iaşi.

The test for the National Informatics Contest „Moisil disciples" 2010 consisted of  problems fromthe XI round within the performance preparation program in informatics .campion 2010.

Following the centralization of the rsults achieved after 11 rounds, the first qualified pupils from each group will be invited by SIVECO Romania to participate in the final of .campion to be held during the the period of 30th April – 2nd May 2010. The final .campion proviedes pupils with the possibility to know each other, to compete in real conditions and to receive recognition of their value within the awarding ceremony.

"We are happy to see that year on year youngsters h attracted by informatics participate in competitions that develope their knwoledge , being at the same time a launch platform  into a field where the highest level performance can be achieved. SIVECO Romania supports any initiative helping youngsters to become specialists in the IT&C sector”, said Radu Jugureanu, director of AeL Educational Content department, within  SIVECO Romania.


Innovative AeL solutions present at the most important Middle East education exhibition Innovative AeL solutions present at the most important Middle East education exhibition
24 February 2010

For 3 days, over 200 suppliers of solutions and educational tools attend the Dubai event, GESS 2010

Bucharest, 24th February 2010 – SIVECO Romania attends also this year, along with the most important suppliers of solutions and educational tools worldwide, the exhibition

Gulf Educational Supplies and Solutions - GESS 2010. The event takes place in the period of 23-25 February in Dubai, under the patronage of H.H. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-President, Prime Minister of the UAE and Ruler of Dubai. The opening of the exhibition took place in the presence of the UAE Minister of Education, Humaid Mohamed Obaid Al Qutami.

“Our presence at GESS is extremely important, as we have the opportunity to meet the biggest suppliers of latest generation educational solutions in the world, but also the beneficiaries of our projects in the area. SIVECO Romania has a well-established reputation at both national and international level, as supplier of innovative education products, while the Gulf area is one of strategic interest for us ”, said Florian Ciolacu, Vice-President SIVECO Romania.

The innovative AeL solutions developed by SIVECO Romania are presented and can be tested by event participants at the stand of the United Arab Emirates Ministry of Education. Here is organized a virtual class, where teachers present lessons in Arabic, with help of the AeL platform, supplied SIVECO Romania.

SIVECO Romania is implementing interactive AeL education content, in the schools of the United Arab Emirates, consisting of 3,200 AeL learning objects for biology, physics, chemistry, geography and math, available in Arabic and English. Currently, over 30,000 pupils, students and teachers from the United Arab Emirates have access to the national education portal and to the integrated interactive resources.

During the event, as a strategic partner in the field of education, SIVECO Romania is present at the Microsoft stand, where visitors can explore the AeL solutions, compatible and integrated with Microsoft technology.

In 2009, SIVECO Romania was nominated by Microsoft as "Partner of the Year" for the Central and Eastren Europe region, for the implementation of the large scale project for introducing IT into the education system in Romania.

“The major projects implemented by the company SIVECO Romania in the education field have now over 7 million beneficiaries in 15,000 schools worldwide. The notoriety of the AeL solution, as well as its extremely valuable international recognition, recommend us as one of the most important suppliers of eLearning solutions, at global level”, said Alexandru Coşbuc, Deputy Vice-President and Sales Manager in the Gulf Region, within SIVECO Romania.
– SIVECO Romania attends also this year, along with the most important suppliers of solutions and educational tools worldwide, the exhibition Gulf Educational Supplies and Solutions - GESS 2010. The event takes place in the period of 23-25 February in Dubai, under the patronage of H.H. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Vice-President, Prime Minister of the UAE and Ruler of Dubai. The opening of the exhibition took place in the presence of the UAE Minister of Education, Humaid Mohamed Obaid Al Qutami.        1   2   3   4   5   6   7      

View Archives
Latest News
Educația de calitate sprijină copiii din mediul rural să nu abandoneze școala 23 November 2017, 17:26
Educația de calitate sprijină copiii din mediul rural să nu abandoneze școala
Cinci premii pentru olimpicii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (2017) 22 November 2017, 17:13
Cinci premii pentru olimpicii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (2017)
A treia ediție a reuniunii anuale privind cooperarea în domeniile educației și formării profesionale între România și Franța 22 November 2017, 17:12
A treia ediție a reuniunii anuale privind cooperarea în domeniile educației și formării profesionale între România și Franța

more news »

Press releases
Educația de calitate sprijină copiii din mediul rural să nu abandoneze școala 23 November 2017, 17:24
Educația de calitate sprijină copiii din mediul rural să nu abandoneze școala
A treia ediție a reuniunii anuale privind cooperarea în domeniile educației și formării profesionale între România și Franța 22 November 2017, 17:10
A treia ediție a reuniunii anuale privind cooperarea în domeniile educației și formării profesionale între România și Franța
Cinci premii pentru olimpicii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (2017) 22 November 2017, 17:07
Cinci premii pentru olimpicii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică (2017)
Participare-record la consultarea publică privind rolul temelor pentru acasă 21 November 2017, 16:52
Participare-record la consultarea publică privind rolul temelor pentru acasă
Participarea ministrului Liviu Marian Pop la reuniunea Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport (Bruxelles, 20-21 noiembrie) 21 November 2017, 16:50
Participarea ministrului Liviu Marian Pop la reuniunea Consiliului Educație, Tineret, Cultură și Sport (Bruxelles, 20-21 noiembrie)
Situația livrării în depozitele de carte școlară a manualelor pentru elevii de clasa a V-a 20 November 2017, 17:22
Situația livrării în depozitele de carte școlară a manualelor pentru elevii de clasa a V-a

more press releases »