IT-Based Educational System SIVECO România Ministry of Education and Research
Sections
Home Home
About SEI About SEI
News and Events News and Events
- News
- Events
- Media Coverage
- Press Releases
- Newsletter
Activities Activities
Projects Projects
Technical Support Technical Support
Discussion Forum Discussion Forum
Resources Resources
Links Links

Search

advanced »

Free download
Internet Explorer 9

Press coverage
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii 7 June 2018, 17:33
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a 7 June 2018, 17:32
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite 7 June 2018, 17:30
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile 6 June 2018, 17:22
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile
Educaţie / Şcoală Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă 6 June 2018, 17:17
Educaţie / Şcoală Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu 6 June 2018, 17:16
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene 6 June 2018, 17:12
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda 5 June 2018, 16:29
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri 5 June 2018, 16:28
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 4 June 2018, 16:20
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională

more press coverage articles »

Authentication
:
:

If you need an account, Register here.
 
Events
Educational events.
Sort by Date Title Hits

Şcoala de vară pentru liceeni Şcoala de vară pentru liceeni
25 July 2011 - 30 July 2011

Centrul pentru Jurnalism Independent organizează o şcoala de vară pentru liceenii interesaţi de jurnalism, în perioada 25 - 30 iulie la Bucureşti.
Programul se adreseaza tinerilor atrasi de jurnalismul audiovizual, care activeaza sau nu in cadrul unor publicatii scolare, si isi propune sa ii invete cum se realizeaza un material vizual, care sunt tehnicile de editare, cum se identifica un subiect, cum se face documentarea si, mai ales, ce inseamna munca de teren.
Programul mai include vizite in redactii si intalniri cu jurnalisti.
Materialele realizate de participanti vor fi accesibile pe www.blogoliceeni.ro. - un site ce reuneste productiile jurnalistice realizate de elevi in cadrul proiectelor derulate de CJI.
Acest program intensiv va fi sustinut de ConstantinTrofin, jurnalist de televiziune, cadru didactic la Universitatea Babes-Bolyai si trainer al Centrului pentru Jurnalism Independent. Cursurile se vor desfasura de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 17.00, cu o pauza de pranz. Sambata programul se va incheia la 14.00.
Taxa de participare este de 150 de ron. (Suma acopera masa de pranz si materialele de curs).
Pentru inscriere cei interesaţi pot trimite un cv si o scrisoare de intentie in care sa arate de ce vor sa participe la acest curs. Inscrierile se primesc pana la 20 iulie a.c. la email: mihaela@cji.ro sau fax: 021 3111378, persoana de contact Mihaela Danga. (tel: 021 311 1375)

Detalii:Înscrierile la a doua sesiune a bacalaureatului încep pe 11 Iulie Înscrierile la a doua sesiune a bacalaureatului încep pe 11 Iulie
11 July 2011 - 15 July 2011

Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să aibă o medie necesară obţinerii diplomei de bacalaureat sau cei care nu s-au putu prezenta la examene vor avea o nouă posibilitate în cea de-a doua sesiune. Înscrierile pentru a doua sesiune a bacalaureatului vor avea loc între 11 şi 15 Iulie.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română va avea loc în zilele de 22 si 23 August.
Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, in zilele de 23 si 24 august - la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august va avea loc evaluarea competentelor digitale.
Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu limba si literatura romana, iar in 30 august la limba materna si in 31 august proba obligatorie a profilului.
In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii. Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie si tot atunci vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.
Ministrul educatiei, Daniel Funeriu, a declarat la inceputul acestei saptamani ca nu se asteapta la o scadere a standardelor la sesiunea din toamna a bacalaureatului, nici la celelalte examene care vor urma.

Detalii:Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti organizează concurs de admitere Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti organizează concurs de admitere
15 July 2011 - 30 July 2011

Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti organizează, în perioada 15 – 30 iulie 2011, concurs de admitere, după cum urmează: Facultatea de Poliţie - 17 - 30 iulie a.c., Facultatea de Pompieri - 17 - 24 iulie a.c., şi Facultatea de Arhivistică - 15 - 30 iulie a.c.
Reamintim faptul că ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, a dispus ca, la concursurile de admitere la unităţile de învăţământ ale M.A.I. din acest  an, să nu se acorde derogări de la condiţiile şi criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor.
În cadrul FACULTĂŢII DE POLIŢIE vor fi scoase la concurs un număr de 551 de locuri la învăţământul de zi, astfel:
Ø     POLIŢIE (specializarea „ordine şi siguranţă publică” – 3 ani) – 203 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare), din care 15 locuri pentru tineri de etnie maghiară, 6 locuri pentru tineri de etnie romă, respectiv 9 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale;
Ø     POLIŢIE (specializarea „drept” – 4 ani) – 50 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare);
Ø     POLIŢIE DE FRONTIERĂ (specializarea „ordine şi siguranţă publică”) – 50 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare), din care 1 loc pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv 2 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale;
Ø     POLIŢIE DE FRONTIERĂ (specializarea „drept”) – 10 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare);
Ø     JANDARMI (specializarea „ordine şi siguranţă publică”) – 103 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare), din care 3 locuri pentru cetăţenii români de etnie romă, respectiv 4 locuri pentru cetăţenii români aparţinând altor minorităţi naţionale; 3 locuri fiind alocate SPP;
Ø     PENITENCIARE – 50 locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare).

Totodată, FACULTATEA DE POMPIERI scoate la concurs 55 de locuri, bărbaţi, dintre care 10 locuri pentru tineri palestinieni şi 5 pentru cetăţeni din Republica Moldova, iar FACULTATEA DE ARHIVISTICĂ 30 de locuri (bărbaţi şi femei, fără discriminare), din care 5 locuri cu taxă.
Candidaţii vor susţine probe eliminatorii, respectiv testarea psihologică, examinarea medicală şi verificarea aptitudinilor fizice, urmate de probele de  evaluare a cunoştinţelor.
În spiritul transparenţei instituţionale, Academia de Poliţie, prin structura specializată – Biroul Relaţii Publice şi Cooperare Internaţională – va dispune măsurile necesare pentru asigurarea unei informări corecte, obiective şi echidistante a concurenţilor, cetăţenilor şi mass-media, cu privire la procesul de admitere.
Astfel, periodic sau ori de câte ori situaţia va impune, vor fi postate pe site-ul oficial al Academiei de Poliţie, www.academiadepolitie.ro, informaţii utile despre examenul de admitere.
Totodată, conducerea Academiei de Poliţie a dispus constituirea unui punct de informare pentru cetăţeni, implicit pentru concurenţi, care, prin personal cu competenţe din cadrul instituţiei de învăţământ superior, va fi la dispoziţia cetăţenilor cu informaţii corecte despre admitere.
Având în vedere experienţa anilor trecuţi, când au fost create site-uri ilegale, menite să inducă în eroare pe cei care doreau să îmbrăţişeze o carieră în cadrul M.A.I., Academia de Poliţie reiterează următoarele: “www.academiadepolitie.ro” este site-ul oficial al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, structură a Ministerului Administraţiei şi Internelor din România, unde pot fi aflate informaţii legate de activitatea instituţiei şi orice alte date de interes public din sfera de competenţă.
Orice alte  site-uri sau conturi existente pe mediile de socializare NU aparţin Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi, în consecinţă, NU prezintă poziţia oficială a acestei unităţi de învăţământ superior a M.A.I.
Adresăm rugămintea persoanelor interesate de o carieră în cadrul Academiei de Poliţie, de a accesa site-ul oficial al instituţiei pentru obţinerea informaţiilor necesare.
De asemenea, va fi constituit un punct de informare pentru presă, iar jurnaliştii care doresc sa participe la diverse activităţi în cadrul calendarului de admitere, să realizeze filmări, reportaje etc. sunt invitaţi să se acrediteze.

Detalii:Cei mai importanţi matematicieni vin la Braşov Cei mai importanţi matematicieni vin la Braşov
28 June 2011 - 5 July 2011

Marţi, la Aula "Sergiu T. Chiriacescu" a Universităţii Transilvania din Braşov se deschid lucrările celei de-a VII-a ediţii a Congresului Matematicienilor din România, ce se va desfăşura până în 5 iulie. Invitaţi de seamă. Potrivit preşedintelui comitetului de organizare, prof.univ.dr. Emil Stoica, această reuniune a matematicienilor reprezintă cea mai importantă manifestare ştiinţifică periodică a matematicii româneşti. El a precizat că la congres vor participa 200 de specialişti din ţară şi 150 din străinătate, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în lucrările de specialitate. Tot în cadrul acestui congres se vor desfăşura două mese rotunde având ca temă starea învăţământului din România, precum şi o expoziţie specializată. Decanul Facultăţii de Matematică din cadrul universităţii braşovene, prof. Eugen Păltânea, consideră că, pentru Universitatea Transilvania, acesta este cel mai important eveniment pe care îl găzduieşte. Congresul este organizat de Universitatea "Transilvania" Braşov, Academia Română (prin instituţiile de specialitate subordonate), Facultatea de Matematică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii Bucureşti şi Societatea de Ştiinţe Matematice din România, iar partener extern este Societatea Europeană de Ştiinţe Matematice.  

Detalii:În perioada 28-30 iunie se va desfăşura Conferinţa Naţională a proiectului "Profesorul - creator de soft educaţional" În perioada 28-30 iunie se va desfăşura Conferinţa Naţională a proiectului "Profesorul - creator de soft educaţional"
28 June 2011 - 30 June 2011

Investeşte în oameni!
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Axa prioritară 1 "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere"
Domeniul major de intervenţie 1.3 "Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională"
Titlul proiectului: Profesorul - Creator de soft educaţional
Numărul de identificare al contractului: POSDRU/57/1.3/S/34533

Bucureşti, 22 iunie 2011

În perioada 28-30 iunie se va desfăşura Conferinţa Naţională a proiectului "Profesorul - creator de soft educaţional"

Rezultatele proiectului "Profesorul - creator de soft educaţional", finanţat din fonduri structurale, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, vor fi prezentate în cadrul Conferinţei Naţionale care va avea loc în perioada 28 - 30 iunie 2011, la Sinaia.

Cu această ocazie, profesorii implicaţi în proiect vor avea posibilitatea să participe la prezentarea exemplelor de bună practică şi să se informeze cu privire la ultimele noutăţi în domeniu.

"În urma implementării proiectului a fost elaborat un studiu de impact ale cărui rezultate vor fi prezentate şi diseminate în cadrul Conferinţei Naţionale. Cursurile de formare adresate grupului ţintă au fost bine primite, profesorii manifestând un interes deosebit pentru realizarea de soft educaţional interactiv pe care doresc să îl folosească la clasă", a declarat d-na Simona Tănase, Manager de proiect în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Proiectul, cu numărul de identificare POSDRU/57/1.3/S/34533, este implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu SIVECO Romania SA şi vizează realizarea şi implementarea unui program de instruire pentru 1.500 de cadre didactice din învăţământul preuniversitar pentru dezvoltarea propriilor aplicaţii de soft educaţional şi utilizarea metodelor interactive de predare-învăţare.

Astfel, cadrele didactice participante au fost încurajate şi instruite să conceapă propriile aplicaţii de soft educaţional, în urma absolvirii sesiunilor de formare care s-au desfăşurat în perioada octombrie 2010 - iunie 2011. Proiectele absolvenţilor urmează să fie evaluate în vederea participării la Concursul Naţional care se va desfăşura în luna august 2011.

Proiectul "Profesorul - creator de soft educaţional" se derulează în perioada septembrie 2009 - august 2011 şi contribuie la adaptarea procesului de predare la nevoile specifice ale elevilor din toată ţara.

Detalii:Încep înscrierile pentru Gala Premiilor în Educaţie Încep înscrierile pentru Gala Premiilor în Educaţie
15 June 2011 - 27 September 2011

Începând de azi, elevii, cadrele didactice, şcolile, facultăţile, bibliotecarii şi ONG-urile se pot înscrie în cursa pentru Gala premiilor în educaţie. Înscrierile se fac până pe 27 septembrie exclusiv online, pe site-ul Galei, la adresa www.premiileineducatie.ro, prin crearea unui cont personal şi completarea unui formular de concurs. Tot pe site, cei interesaţi pot găsi criteriile de eligibilitate, cele de evaluare şi regulamentul complet al competiţiei. Valoarea premiilor acordate se ridică la 250.000 de euro. Candidaturile vor fi evaluate în perioada 28 septembrie - 22 octombrie, iar Gala se va desfăşura pe 2 noiembrie, în Capitală.

Detalii:Au început înscrierile la bacalaureat Au început înscrierile la bacalaureat
23 May 2011 - 27 May 2011

Absolvenţii de liceu se pot înscrie de astăzi la examenul de bacalaureat. Sesiunea de vară va începe în 6 iunie cu probele orale. Înscrierea se va finaliza pe 27 mai.

Examenul de bacalaureat va începe în 6-8 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în perioada 8-10 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 13-17 iunie va fi evaluarea compeţentelor digitale şi în intervalul 20-23 iunie urmează evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Pe 27 iunie va avea loc proba de Limba şi literatura română, în 28 iunie este progamată testarea la Limba şi literatura maternă, pe 29 iunie va avea loc proba obligatorie a profilului şi pe 1 iulie va fi susţinută proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse contestaţii, care vor fi soluţionate în 5 - 7 iulie. Pe 8 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Detalii:
Vineri, tinerii marchează Ziua Educaţiei non-formale Vineri, tinerii marchează Ziua Educaţiei non-formale
20 May 2011

Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale organizează vineri, 20 mai, începând cu ora 17.00, Ziua Educaţiei Nonformale (ZEN), eveniment ce face parte din Săptămâna Europeană a Tineretului (SET).

Evenimentele legate de Ziua Educaţiei Nonformale vor avea loc la Godot Café-Teatru, Strada Blănari nr. 14, Bucureşti, fiind organizate în parteneriat cu următoarele organizaţii neguvernamentale de tineret: Asociaţia ACTOR, Asociaţia Art Fusion, Asociaţia Babel Education, Asociaţia Chance for Life, Asociaţia Creativ, Fundaţia Filantropică Metropolis, Organizaţia Naţională Cercetaşii României şi Asociaţia Youth for Justice.

Scopul acestei zile este de a promova educaţia nonformală prin metode de învăţare folosite în proiecte de tineret (inclusiv în proiecte Tineret în Acţiune), metode precum: bibliotecă vie, teatru forum, teatru de umbre, origami, animaţie stradală, animaţie socioeducativă, modelare baloane, expoziţii photovoice, cursa nebună.

În cadrul evenimentului, studenţii UNATC din trupa „Toţi din clasă” vor interpreta piesa „Ah, iubirea”, iar trupa „Route 7”, formată din doi voluntari străini şi un voluntar român, va susţine un concert de muzică rock.

Detalii despre întregul program al Săptămânii Europene a Tineretului se regăsesc pe site-ul programului „Tineret în Acţiune”.

Peste 500 de evenimente vor avea loc, la nivel european, cu ocazia Săptămânii Europene a Tineretului. 

Detalii:Au început înscrierile pentru "Şcoala lui Andrei" Au început înscrierile pentru "Şcoala lui Andrei" (1 comment)
9 May 2011 - 9 June 2011

Elevii şi profesorii din şcolile generale din Dâmboviţa sunt invitaţi să-şi înscrie proiectele la concursul naţional "Şcoala lui Andrei". Termenul-limită expiră pe 9 iunie.


Fiecare aplicaţie trebuie să identifice o problemă reală a comunităţii lor şi să propună un proiect - soluţie. Singura condiţie impusă de organizatori este ca propunerile să se încadreze într-una din cele trei secţiuni: Mediu, Educaţie&Cultură şi Implicare în comunitate.

Cele mai bune 11 proiecte ale Şcolii lui Andrei - alese în urma votului public şi a deciziei juriului  - vor primi câte 5.000 de euro şi consultanţă din partea Petrom pentru implementarea proiectelor câştigătoare. Mai mult decât atât, şcolile din care fac parte echipele desemnate câştigătoare vor fi echipate cu câte un sistem de videoproiecţie, iar fiecare profesor coordonator al acestor echipe va primi un laptop.

400 de membri ai primelor clasate echipe vor participa în tabara din Ţara lui Andrei, la Cheia, judeţul Prahova. Petrom oferă şi două premii speciale pentru Cea Mai Populară Echipă şi Cea mai Conştiincioasă Echipă, recompensate de asemenea cu locuri în tabara din Ţara lui Andrei.

Proiectele câştigătoare vor fi anunţate pe 17 iunie, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, la secţiunea „Şcoala”.

Detalii:Au început înscrierile pentru viitorii poliţişti de frontieră Au început înscrierile pentru viitorii poliţişti de frontieră
16 May 2011 - 3 June 2011

Reprezentanţii Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Arad anunţă că începând de astăzi, până în data de 3 iunie, au loc înscrierile pentru participarea la admiterea la şcolile de specialitate pentru pregătirea viitorilor poliţişti de frontieră.

Inscrierile se fac de luni până vineri la sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad din str. Mărăşeşti, nr. 18 – 20, între orele 09.00 – 14.00.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Bucureşti, scoate la concurs în vederea admiterii la sesiunea din 2011, un număr de 60 de locuri, bărbaţi şi femei fără discriminare astfel: specializarea Drept 4 ani – un număr de 10 locuri şi specializarea Ordine şi Siguranţă Publică 3 ani – un număr de 50 locuri.

Şcoala de pregătire a agenţilor de poliţie de frontieră „Avram Iancu”, Oradea, scoate la concurs în vederea admiterii la sesiunea din 2011, un număr de 60 de locuri, bărbaţi şi femei.

Detalii:


Liceele buzoiene îşi prezintă oferta educaţională Liceele buzoiene îşi prezintă oferta educaţională
13 May 2011 - 15 May 2011

Colegiile şi liceele îşi prezintă ofertele pentru viitorii liceeni, în încercarea de a atrage cât mai mulţi elevi. Absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţ sunt aşteptaţi la finalul acestei săptămâni la Aurora Shopping Mall, la târgul ofertelor educaţionale.

Evenimentul este organizat de Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar.

"Târgul Ofertelor Educaţionale" este la ediţia a XII-a, iar deschiderea oficială va avea loc vineri, 13 mai, ora 14.30 şi continuă sâmbătă între orele 9.00 - 18.00, dar şi duminică între orele 9.00 - 14.00.

Fiecare şcoală va veni în întâmpinarea elevilor, cu pliante şi proiecţii.

Detalii:De luni: Târgul ofertelor educaţionale din Dâmboviţa De luni: Târgul ofertelor educaţionale din Dâmboviţa
16 May 2011 - 22 May 2011

Timp de o săptămână, începând de luni, 16 mai, elevii de clasa a VIII-a şi părinţii lor pot lua „pulsul” ofertelor educaţionale ale celor 30 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ.
La Clubul Studenţilor din Târgovişte, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa organizează prima ediţie a „Târgului ofertelor educaţionale”. Prin această acţiune se urmăreşte a se face cunoscute elevilor, părinţilor, partenerilor sociali şi economici oportunităţile de formare profesională şi dezvoltare personală oferite de fiecare instituţie de învăţământ.
„Între orele 10:00 – 16:00, cei interesaţi vor putea afla direct de la sursă detalii despre filiere, profiluri şi specializări, număr de locuri, dotări, precum şi despre condiţiile de studiu şi programele de educaţie şcolară şi extracurriculară”, spune inspector Mihaela Anton, purtător de cuvânt IŞJ Dâmboviţa.
În 20 iunie este programată evaluarea la Limba şi literatura română, iar în 22 iunie la Matematică. Rezultatele vor fi afişate pe 24 iunie, contestaţiile urmând să se depună în aceeaşi zi.
În liceele din judeţ sunt disponibile pentru anul şcolar următor 5790 de locuri la zi şi 210 la seral şi fără frecvenţă.

Detalii:Parteneriat pentru educaţie Parteneriat pentru educaţie
12 May 2011 - 15 May 2011

În perioada 12-15 mai, în cadrul Centrului Expozitional Romexpo va avea loc târgul educaţional EDU, o expoziţie internaţională de oferte educaţionale şi pregătire profesională, documentaţie, cărţi şi material didactic, echipamente şi mobilier şcolar, rechizite şi auxiliare.

În cadrul acestui proiect, Fundaţia „Dinu Patriciu" şi ROMEXPO au dezvoltat un parteneriat de colaborare, concretizat prin organizarea Conferinţei „Parteneriatul Public-Privat în Educaţie". Evenimentul va avea loc în data de 12 mai 2011 în cadrul centrului expoziţional şi va aduce în dezbaterea publică o temă de interes general: parteneriatul public-privat. Acest instrument de cooperare între mediul public şi cel privat contribuie în mod substanţial la dezvoltarea şi inovarea diferitelor sectoare ale societăţii româneşti.

Contribuţia reală şi impactul pe care acest tip de parteneriat îl au asupra sistemului educaţional românesc reprezintă un subiect de actualitate, care necesită o atenţie sporită, luând în considerare dezbaterile actuale şi provocările pe care educaţia românească le traversează.

Vorbitori importanţi

Conferinţa va începe la ora 10.30 cu o discuţie pe tema parteneriatului public-privat în educaţie, de la teorie la practică. De la 12.30 vor avea loc, în paralel,  două ateliere - „Antreprenoriatul în Educaţie" şi „Tehnologia şi Educaţia". Vorbitorii sunt Dumitru Miron de la Academia de Studii Economice Bucureşti, Mihaela Feodorof de la „Yourway", Cosmina Frîncu de la BRD Group Societe Generale, Alexandru Ghiţă de la Grupul EDUCATIVA, Olimpius Istrate de la TEHNE, Liliana Preoteasa de la Ministerul Educaţiei, Mihai Prisăcariu de la Guvernul României, Marian Staş de la Fundaţia CODECS şi Maria Stavrositu de la Camera Deputatilor, Comisia pentru Învăţământ.  

Detalii:
http://www.adevarul.ro/scoala_educatie/clasele_cinci_opt/Parteneriat_pentru_educatie_0_477552645.html


Lansare proiect: Campania Naţională de informare şi dezbateri “Comment!” Lansare proiect: Campania Naţională de informare şi dezbateri “Comment!” (2 comments)
9 May 2011 - 13 June 2011

Uniunea Studenţilor din România (USR) organizează conferinţa care va lansa Campania Natională de dezbateri „Comment – Ia atitudine in Universitatea ta!”, marti, 10 Mai 2011, la ora 13:30, la sediul Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti.
Campania Nationala se va desfasura in 22 de orase din Romania pe durata a 6 saptamani, intre 9 mai – 13 iunie 2011. Scopul campaniei este acela de a ajuta si incuraja implicarea studentilor, prin constientizarea importanței implementarii unei strategii inovative în vederea sustenabilității reformei educaționale în învățământul superior din România.

Ca obiective, organizatorii Campaniei COMMENT isi propun informarea studenților din toate centrele universitare din România asupra procesului de continuare a reformei educaționale în învățământul superior precum şi aplicarea unui chestionar online unui număr de cel puțin 1000 de studenți din care să reiasă situația actuală a sistemul universitar din Romănia în privinţa calităţii, performanței, transparanței etc. De asemenea, campania mai are ca ţel organizarea de dezbateri, sub forma unor mese rotunde, la nivelul facultăților și tuturor universităților din țară, pe tema transparenței sistemului universitar și a continuării reformei educaționale.

Uniunea Studenţilor din România este federaţia studenţească cu cea mai mare reprezentativitate din România.

La conferinta, alaturi de echipa nationala de coordonare a campaniei COMMENT! se vor afla Directorul Directiei pentru Studenti ANST, Andrei Botez, si Directorul Casei de Cultura a Studentilor, Paul Bordas. Invitati la eveniment sunt si Domnul Ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, Primarul General al Capitalei, Domnul Dr. Sorin Oprescu si Presedintele ANST, Doamna Doina Melinte.
Valorile învăţământului universitar urcă pe scena Galei Profesorului Bologna Valorile învăţământului universitar urcă pe scena Galei Profesorului Bologna
6 May 2011 - 7 May 2011

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România are plăcerea de a vă invita vineri, 6 mai 2011, ora 12, la Bastionul (Turnul) Croitorilor ( str. Baba Novac, nr.35, Cluj-Napoca), la conferința de presă de deschidere a evenimentului de premiere a marilor profesori, ce au primit aprecierea studenților, Gala Profesorului Bologna.

Între 6 - 7 mai 2011 va avea loc la Cluj-Napoca, a IV-a ediție a Galei Profesorului Bologna, eveniment marca ANOSR. Acesta aduce pe scenă valorile din învățământul superior românesc la inițiativa studenților, care au evaluat ca fiind modele academice, adevarați Profesori Bologna, un număr de 101 profesori din universitățile din țară.

Elementul de noutate din acest an este atelierul de discuție pe tema "Învățământ Centrat pe Student" la care vor participa profesorii invitați și peste 50 de studenți din toată țara. ANOSR urmărește prin acest atelier definirea conceptului de învățământ centrat pe student din perspectiva implementării unui asemenea proces la nivel instituțional, încadrarea acestuia în contextul evoluției Spaţiului European al Învăţământului Superior. Totodată, se dorește evidențierea în ce masură aceste elemente se regăsesc în instituția de proveniență a participanților la workshop. Atelierul va fi susținut de către specialiști în educație care vor utiliza ca punct de pornire publicația ESU "Student Centered Learning- Toolkit for Students, Staff and Higher Education Institutions, Brusseles 2010" .

În cadrul conferinței de presă va fi prezentat programul detaliat al evenimentului, obiectivele acestei ediții, invitații ce vor lua cuvântul pe parcursul celor două zile cât și detalii despre profilul Profesorului Bologna și universitățile din care acești profesori fac parte.

Vă așteptăm la Cluj-Napoca, pentru a participa la cea de-a IV-a ediție a Galei Profesorului Bologna și pentru a gusta împreună premierea marilor profesori care ne inspiră!
        1   2   3   4   5   6   7   8      

View Archives
Latest News
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 March 2018, 16:50
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie 27 February 2018, 17:58
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 February 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)

more news »

Press releases
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului 6 June 2018, 17:25
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale 31 May 2018, 17:07
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst 31 May 2018, 17:06
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018) 29 May 2018, 17:07
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018)
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris 25 May 2018, 16:27
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018 25 May 2018, 16:26
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018

more press releases »