IT-Based Educational System SIVECO România Ministry of Education and Research
Sections
Home Home
About SEI About SEI
News and Events News and Events
Activities Activities
- Hardware
- The AeL LMS/LCMS Platform
- eContent
- Implementation, Training, Methodology
- Internet Connections
- SIVECO Virtual Center for Excellency
Projects Projects
Technical Support Technical Support
Discussion Forum Discussion Forum
Resources Resources
Links Links

Search

advanced »

Free download
Internet Explorer 9

Press coverage
Cursuri GRATUITE de matematică, pentru bac și facultate 16 February 2018, 17:19
Cursuri GRATUITE de matematică, pentru bac și facultate
Vineri începe evaluarea competenţelor digitale din cadrul Bacalaureatului 16 February 2018, 17:16
Vineri începe evaluarea competenţelor digitale din cadrul Bacalaureatului
Peste 5.000 de elevi suceveni, la concursul internațional Mathématiques sans frontières 16 February 2018, 17:06
Peste 5.000 de elevi suceveni, la concursul internațional Mathématiques sans frontières
Bacalaureat: Aproape 1.400 de candidați experimentați la proba de competențe lingvistice 15 February 2018, 17:03
Bacalaureat: Aproape 1.400 de candidați experimentați la proba de competențe lingvistice
Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe pe 5 martie 15 February 2018, 17:02
Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare începe pe 5 martie
Modul de calcul al mediei de admitere la liceu s-ar putea schimba 15 February 2018, 16:59
Modul de calcul al mediei de admitere la liceu s-ar putea schimba
Liceenii pot face propuneri cu privire la activităţile din şcoala în care învaţă 15 February 2018, 16:57
Liceenii pot face propuneri cu privire la activităţile din şcoala în care învaţă
Trei tineri cu rezultate remarcabile se vor alătura colectivului de profesori de la USV 15 February 2018, 16:55
Trei tineri cu rezultate remarcabile se vor alătura colectivului de profesori de la USV
Bacalaureat prelungit la liceele cu mulţi elevi 15 February 2018, 16:53
Bacalaureat prelungit la liceele cu mulţi elevi
Înscrierea în clasa pregătitoare 2018: Calendarul şi modul de înscriere, în dezbatere la minister 14 February 2018, 17:20
Înscrierea în clasa pregătitoare 2018: Calendarul şi modul de înscriere, în dezbatere la minister

more press coverage articles »

Authentication
:
:

If you need an account, Register here.
 
SIVECO CUP in Educational Software
The SIVECO Cup 2004
The SIVECO Cup 2004 Author: Delia Oprea

Pentru a acorda şanse egale de pătrundere în finală a aplicaţiilor educaţionale din cât mai multe discipline de studiu, anul acesta, competiţia este organizată pe şase secţiuni

Bucureşti, 23 Ianuarie 2004 - Pentru elevii cu aptitudini, înclinaţii şi interes în realizarea de aplicaţii informatice cu caracter educaţional, dar şi pentru profesorii implicaţi în crearea de mijloace de învăţământ inovatoare, anul 2004 începe cu veşti bune: a fost lansată CUPA SIVECO - Editia a II-a, competiţie menită să desemneze cele mai bune aplicaţii de software educaţional!

Organizat de SIVECO România, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi în parteneriat cu revista PC Magazine, concursul îşi propune valorizarea potenţialului creativ al tinerilor creatori din învăţământul preuniversitar.
”În anul acesta ne aşteptăm la o adevărată avalanşă de lucrări de calitate. Experienţa acumulată în timpul concursului CUPA SIVECO de anul trecut şi succesul de care s-a bucurat echipa Colegiului Naţional Cantemir Vodă din Bucureşt la expoziţia ONLINE EDUCA BERLIN 2003 sunt factori suficient de motivanţi pentru concurenţii din acest an. Pe de altă parte, putem vorbi şi de îmbunătăţirea condiţiilor de creaţie, toate liceele din ţară beneficiind acum de un laborator informatizat performant, în care liceenii studiază nu doar informatica, ci şi matematica, fizica, biologia şi chimia, cu ajutorul AEL. Această platformă de eLearning, dezvoltată de SIVECO Romania, cuprinde lecţii interactive ce pot servi elevilor şi profesorilor drept model pentru dezvoltarea de noi aplicaţii", declară domnul profesor Radu JUGUREANU, responsabil pentru materiale educaţionale la SIVECO Romania.

Domnul profesor Traian Ionescu, directorul programului Sistem Educaţional Informatizat (SEI), iniţiat de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, consideră că:
"Obiectivul major al CUPEI SIVECO îl constituie nu evidenţierea talentelor participanţilor de a crea software cu conţinut educaţional, ci stimulareaşsi recompensarea celor care, cu "scânteie" de creator, oferă noi şi ingenioase forme de înşuire de către elevi a unor noţiuni pentru care doar manualul, tabla, creta sau elocinţa profesorului nu sunt suficiente pentru a descoperi şi acumula noi cunoştinţe".

Ca şi anul trecut, CUPA SIVECO se adresează echipelor mixte, formate din maxim trei elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX-XII), un profesor de specialitate şi un îndrumător pentru tehnica de programare folosită (îndrumătorul poate să fie profesor de informatică, un elev dintr-un an superior sau un student). Echipele pot fi alcătuite din elevi şi profesori ai unor licee sau şcoli diferite.
Cupa SIVECO, devenită deja o tradiţie, poate fi privită din perspectiva unui scop dublu: pe de o parte este vorba de canalizarea talentului de programatori spre obiective concrete şi pe de alta de pregătirea unor viitori dascăli. Avantajele sunt evidente pentru oricine, chiar dacă este profan în materie. Un alt obiectiv major este lucrul în echipă mixtă, profesori elevi, ceea ce va da posibilitatea viitorilor specialişti să înveţe din timp că proiectarea unui sistem nu este doar rodul unei clipe de geniu, ci un lucru serios care depinde în special de interactivitatea umană", apreciază domnul Dan Iancu, redactorul şef al revistei PC Magazine.
Fiecare echipă poate posta, pe http :// portal.edu.ro http :// portal.edu.ro şi până pe 15 mai 2004, aplicaţia realizată.

Cea mai importantă modificare survenită în regulamentul CUPEI SIVECO 2004 este aceea legată de împărţirea competiţiei în 6 secţiuni (matematică şi/sau informatică, fizică/ chimie/biologie, filologie, istorie şi/sau geografie, tehnologie, interdisciplinar), şi aceasta pentru a acorda şanse egale de pătrundere în finală materialelor din cât mai multe discipline de studiu.

În prima etapă a concursului este acceptată o versiune demonstrativă a lucrării sau o versiune nefinalizată, urmând ca perioada imediat următoare să fie folosită pentru comunicare cu juriul, acesta având rol de tutore. Aplicaţia trebuie însoţită de documentaţia aferentă, precum şi de o scurtă descriere a lecţiei sau temei abordate. Termenul limită de predare a aplicatiei este 15 Mai 2004. Orice echipă înscrisă în concurs poate participa cu mai multe lecţii în format electronic.
Lucrările prezentate în concurs trebuie să aibă un conţinut didactic educaţional, ilustrând lecţii din programa de învăţământ. Prin „lecţie", în format electronic, se înţelege o succesiune de momente didactice pentru învăţare la clasă cu ajutorul calculatorului, predată direct de către profesor, pe durata a 50 de minute. Momentele trebuie să aibă un conţinut interactiv şi pot avea ca suport informatic tehnologii web: HTML, Flash sau Java, sau compatibil ActiveX.
Evaluarea lucrărilor va fi făcută de către o comisie unică formată din reprezentanţi ai SIVECO România şi profesori recunoscuţi pentru activitatea lor didactică în domeniul interdisciplinar, desemnaţi de MECT.

În etapa finală, care se va desfăşura în perioada 5-8 iunie 2004, vor fi selectate primele 15 echipe în ordinea punctajelor obţinute. Ele vor prezenta aplicaţiile atât sub formă executabilă, cât şi surse şi le vor susţine în faţa comisiei.
Rezultatele concursului sunt făcute publice înainte de festivitatea de premiere.
Premierea lucrărilor se va face în ordinea descrescătoare a punctelor obţinute între limitele stabilite de către comisie şi publicate înainte de faza finală a concursului.
Comisia poate decerna premii speciale atribuite pe baza unor criterii ce vor fi făcute publice înainte de faza finală a concursului.
Marele premiu al concursului consta din sponsorizarea integrala a echipei de elaborare în vederea deplasarii la o expozitie reprezentativă în domeniul eLearning.There are no comments attached to this item.
Click here to post comments.
Latest News
Regimul de acordare a sporurilor pentru condiţii de muncă în învățământ, actualizat prin hotărâre de Guvern 1 February 2018, 16:35
Regimul de acordare a sporurilor pentru condiţii de muncă în învățământ, actualizat prin hotărâre de Guvern
Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul simulării probelor scrise ale examenelor naționale din anul școlar 2017-2018 1 February 2018, 16:34
Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul simulării probelor scrise ale examenelor naționale din anul școlar 2017-2018
Cursurile de etică și integritate academică pentru studiile universitare de masterat și doctorat devin obligatorii, începând cu anul universitar 2018-2019 30 January 2018, 16:35
Cursurile de etică și integritate academică pentru studiile universitare de masterat și doctorat devin obligatorii, începând cu anul universitar 2018-2019

more news »

Press releases
Ministrul Educației Naționale, Domnul Valentin Popa, a participat joi, 15 februarie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Educație, organizată sub egida președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene 16 February 2018, 17:03
Ministrul Educației Naționale, Domnul Valentin Popa, a participat joi, 15 februarie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Educație, organizată sub egida președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene
Precizările Ministerului Educației Naționale referitoare la întâlnirea cu reprezentanții cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (15 februarie) 15 February 2018, 16:49
Precizările Ministerului Educației Naționale referitoare la întâlnirea cu reprezentanții cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (15 februarie)
Valorile nete ale onorariilor primite pentru evaluările de manuale școlare sunt, în acest an, cu peste 30% mai mari decât cele acordate anul trecut 12 February 2018, 17:31
Valorile nete ale onorariilor primite pentru evaluările de manuale școlare sunt, în acest an, cu peste 30% mai mari decât cele acordate anul trecut
Luni, 12 februarie, încep probele de evaluare a competențelor din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 12 February 2018, 17:30
Luni, 12 februarie, încep probele de evaluare a competențelor din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018
Ministrul Valentin Popa s-a întâlnit cu reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România 9 February 2018, 16:47
Ministrul Valentin Popa s-a întâlnit cu reprezentanții Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România
Întâlnirea ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, cu reprezentanții Băncii Mondiale 9 February 2018, 16:46
Întâlnirea ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, cu reprezentanții Băncii Mondiale

more press releases »