IT-Based Educational System SIVECO România Ministry of Education and Research
Sections
Home Home
About SEI About SEI
News and Events News and Events
Activities Activities
- Hardware
- The AeL LMS/LCMS Platform
- eContent
- Implementation, Training, Methodology
- Internet Connections
- SIVECO Virtual Center for Excellency
Projects Projects
Technical Support Technical Support
Discussion Forum Discussion Forum
Resources Resources
Links Links

Search

advanced »

Free download
Internet Explorer 9

Press coverage
Elevii de clasa a VI-a susțin evaluarea națională astăzi și mâine 23 May 2018, 17:06
Elevii de clasa a VI-a susțin evaluarea națională astăzi și mâine
Nota de la examenul de Titularizare va fi valabilă 10 ani 22 May 2018, 17:04
Nota de la examenul de Titularizare va fi valabilă 10 ani
A început înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă 22 May 2018, 17:03
A început înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă
Evaluarea Naţională: Elevii de clasa a VI-a vor susţine miercuri prima probă 22 May 2018, 17:01
Evaluarea Naţională: Elevii de clasa a VI-a vor susţine miercuri prima probă
Luni începe înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă pentru anul de învăţământ 2018-2019 21 May 2018, 16:51
Luni începe înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă pentru anul de învăţământ 2018-2019
Elevi ai Colegiului Unirea, calificați la etapa finală a competiției American Computer Science League 21 May 2018, 16:47
Elevi ai Colegiului Unirea, calificați la etapa finală a competiției American Computer Science League
Astăzi începe depunerea dosarelor pentru obținerea gradațiilor de merit. În Vrancea sunt disponibile 160 de locuri 21 May 2018, 16:45
Astăzi începe depunerea dosarelor pentru obținerea gradațiilor de merit. În Vrancea sunt disponibile 160 de locuri
Simulare examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila": S-au înscris peste 3.800 de candidaţi 18 May 2018, 17:08
Simulare examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila": S-au înscris peste 3.800 de candidaţi
Burse pentru elevii care optează pentru învățământul dual 18 May 2018, 17:01
Burse pentru elevii care optează pentru învățământul dual
Protestul profesorilor din Craiova | Sindicaliştii spun că unităţile şcolare nu mai au bani să-şi plătească angajaţii 17 May 2018, 17:42
Protestul profesorilor din Craiova | Sindicaliştii spun că unităţile şcolare nu mai au bani să-şi plătească angajaţii

more press coverage articles »

Authentication
:
:

If you need an account, Register here.
 
SIVECO CUP in Educational Software
The SIVECO Cup 2004
The SIVECO Cup 2004 Author: Delia Oprea

Pentru a acorda şanse egale de pătrundere în finală a aplicaţiilor educaţionale din cât mai multe discipline de studiu, anul acesta, competiţia este organizată pe şase secţiuni

Bucureşti, 23 Ianuarie 2004 - Pentru elevii cu aptitudini, înclinaţii şi interes în realizarea de aplicaţii informatice cu caracter educaţional, dar şi pentru profesorii implicaţi în crearea de mijloace de învăţământ inovatoare, anul 2004 începe cu veşti bune: a fost lansată CUPA SIVECO - Editia a II-a, competiţie menită să desemneze cele mai bune aplicaţii de software educaţional!

Organizat de SIVECO România, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi în parteneriat cu revista PC Magazine, concursul îşi propune valorizarea potenţialului creativ al tinerilor creatori din învăţământul preuniversitar.
”În anul acesta ne aşteptăm la o adevărată avalanşă de lucrări de calitate. Experienţa acumulată în timpul concursului CUPA SIVECO de anul trecut şi succesul de care s-a bucurat echipa Colegiului Naţional Cantemir Vodă din Bucureşt la expoziţia ONLINE EDUCA BERLIN 2003 sunt factori suficient de motivanţi pentru concurenţii din acest an. Pe de altă parte, putem vorbi şi de îmbunătăţirea condiţiilor de creaţie, toate liceele din ţară beneficiind acum de un laborator informatizat performant, în care liceenii studiază nu doar informatica, ci şi matematica, fizica, biologia şi chimia, cu ajutorul AEL. Această platformă de eLearning, dezvoltată de SIVECO Romania, cuprinde lecţii interactive ce pot servi elevilor şi profesorilor drept model pentru dezvoltarea de noi aplicaţii", declară domnul profesor Radu JUGUREANU, responsabil pentru materiale educaţionale la SIVECO Romania.

Domnul profesor Traian Ionescu, directorul programului Sistem Educaţional Informatizat (SEI), iniţiat de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, consideră că:
"Obiectivul major al CUPEI SIVECO îl constituie nu evidenţierea talentelor participanţilor de a crea software cu conţinut educaţional, ci stimulareaşsi recompensarea celor care, cu "scânteie" de creator, oferă noi şi ingenioase forme de înşuire de către elevi a unor noţiuni pentru care doar manualul, tabla, creta sau elocinţa profesorului nu sunt suficiente pentru a descoperi şi acumula noi cunoştinţe".

Ca şi anul trecut, CUPA SIVECO se adresează echipelor mixte, formate din maxim trei elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX-XII), un profesor de specialitate şi un îndrumător pentru tehnica de programare folosită (îndrumătorul poate să fie profesor de informatică, un elev dintr-un an superior sau un student). Echipele pot fi alcătuite din elevi şi profesori ai unor licee sau şcoli diferite.
Cupa SIVECO, devenită deja o tradiţie, poate fi privită din perspectiva unui scop dublu: pe de o parte este vorba de canalizarea talentului de programatori spre obiective concrete şi pe de alta de pregătirea unor viitori dascăli. Avantajele sunt evidente pentru oricine, chiar dacă este profan în materie. Un alt obiectiv major este lucrul în echipă mixtă, profesori elevi, ceea ce va da posibilitatea viitorilor specialişti să înveţe din timp că proiectarea unui sistem nu este doar rodul unei clipe de geniu, ci un lucru serios care depinde în special de interactivitatea umană", apreciază domnul Dan Iancu, redactorul şef al revistei PC Magazine.
Fiecare echipă poate posta, pe http :// portal.edu.ro http :// portal.edu.ro şi până pe 15 mai 2004, aplicaţia realizată.

Cea mai importantă modificare survenită în regulamentul CUPEI SIVECO 2004 este aceea legată de împărţirea competiţiei în 6 secţiuni (matematică şi/sau informatică, fizică/ chimie/biologie, filologie, istorie şi/sau geografie, tehnologie, interdisciplinar), şi aceasta pentru a acorda şanse egale de pătrundere în finală materialelor din cât mai multe discipline de studiu.

În prima etapă a concursului este acceptată o versiune demonstrativă a lucrării sau o versiune nefinalizată, urmând ca perioada imediat următoare să fie folosită pentru comunicare cu juriul, acesta având rol de tutore. Aplicaţia trebuie însoţită de documentaţia aferentă, precum şi de o scurtă descriere a lecţiei sau temei abordate. Termenul limită de predare a aplicatiei este 15 Mai 2004. Orice echipă înscrisă în concurs poate participa cu mai multe lecţii în format electronic.
Lucrările prezentate în concurs trebuie să aibă un conţinut didactic educaţional, ilustrând lecţii din programa de învăţământ. Prin „lecţie", în format electronic, se înţelege o succesiune de momente didactice pentru învăţare la clasă cu ajutorul calculatorului, predată direct de către profesor, pe durata a 50 de minute. Momentele trebuie să aibă un conţinut interactiv şi pot avea ca suport informatic tehnologii web: HTML, Flash sau Java, sau compatibil ActiveX.
Evaluarea lucrărilor va fi făcută de către o comisie unică formată din reprezentanţi ai SIVECO România şi profesori recunoscuţi pentru activitatea lor didactică în domeniul interdisciplinar, desemnaţi de MECT.

În etapa finală, care se va desfăşura în perioada 5-8 iunie 2004, vor fi selectate primele 15 echipe în ordinea punctajelor obţinute. Ele vor prezenta aplicaţiile atât sub formă executabilă, cât şi surse şi le vor susţine în faţa comisiei.
Rezultatele concursului sunt făcute publice înainte de festivitatea de premiere.
Premierea lucrărilor se va face în ordinea descrescătoare a punctelor obţinute între limitele stabilite de către comisie şi publicate înainte de faza finală a concursului.
Comisia poate decerna premii speciale atribuite pe baza unor criterii ce vor fi făcute publice înainte de faza finală a concursului.
Marele premiu al concursului consta din sponsorizarea integrala a echipei de elaborare în vederea deplasarii la o expozitie reprezentativă în domeniul eLearning.Note: Comments are owned by the poster. We are not responsible for their content.

Cupa SIVECO 2004
[posted by accessmcd on 3 May 2018, 22:05]

Click here to post comments.
Latest News
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 March 2018, 16:50
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie 27 February 2018, 17:58
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 February 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)

more news »

Press releases
Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană”, ediția 2018 23 May 2018, 17:11
Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană”, ediția 2018
Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a avut vineri, 18 mai, o întâlnire cu o delegație formată din părinți cu copii cu cerințe educaționale speciale (CES) 18 May 2018, 16:59
Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a avut vineri, 18 mai, o întâlnire cu o delegație formată din părinți cu copii cu cerințe educaționale speciale (CES)
Întrevederea ministrului Educației Naționale cu reprezentanții UNICEF în România 17 May 2018, 17:35
Întrevederea ministrului Educației Naționale cu reprezentanții UNICEF în România
Rezultatele finale ale primei sesiuni de evaluare a proiectelor de manuale școlare pentru anul școlar 2018-2019 (ciclurile primar și gimnazial) 11 May 2018, 16:23
Rezultatele finale ale primei sesiuni de evaluare a proiectelor de manuale școlare pentru anul școlar 2018-2019 (ciclurile primar și gimnazial)
Rezultatele ediției a X-a a Competiției Naționale Business Plan 11 May 2018, 16:20
Rezultatele ediției a X-a a Competiției Naționale Business Plan
Şase medalii pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018 11 May 2018, 16:17
Şase medalii pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018

more press releases »