Sistem Educaţional Informatizat SIVECO România Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
Secţiuni
Prima pagină Prima pagină
Despre SEI Despre SEI
Noutăţi şi evenimente Noutăţi şi evenimente
Proiecte Proiecte
Suport tehnic Suport tehnic
Resurse Resurse
Forum de discuţii Forum de discuţii
Legături utile Legături utile

Căutare

căutare avansată »

Descărcaţi gratuit
Internet Explorer 9

Noutăţi din presă
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii 7 Iunie 2018, 17:33
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a 7 Iunie 2018, 17:32
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite 7 Iunie 2018, 17:30
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile 6 Iunie 2018, 17:22
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile
Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă 6 Iunie 2018, 17:17
Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu 6 Iunie 2018, 17:16
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene 6 Iunie 2018, 17:12
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda 5 Iunie 2018, 16:29
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri 5 Iunie 2018, 16:28
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 4 Iunie 2018, 16:20
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională

mai multe noutăţi din presă »

Autentificare
:
:

Pentru înregistrare, click aici.
 
Cupa SIVECO la software educaţional
Cupa SIVECO 2004
Cupa SIVECO 2004 Autor: Delia Oprea

Pentru a acorda şanse egale de pătrundere în finală a aplicaţiilor educaţionale din cât mai multe discipline de studiu, anul acesta, competiţia este organizată pe şase secţiuni

Bucureşti, 23 Ianuarie 2004 - Pentru elevii cu aptitudini, înclinaţii şi interes în realizarea de aplicaţii informatice cu caracter educaţional, dar şi pentru profesorii implicaţi în crearea de mijloace de învăţământ inovatoare, anul 2004 începe cu veşti bune: a fost lansată CUPA SIVECO - Editia a II-a, competiţie menită să desemneze cele mai bune aplicaţii de software educaţional!

Organizat de SIVECO România, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi în parteneriat cu revista PC Magazine, concursul îşi propune valorizarea potenţialului creativ al tinerilor creatori din învăţământul preuniversitar.
”În anul acesta ne aşteptăm la o adevărată avalanşă de lucrări de calitate. Experienţa acumulată în timpul concursului CUPA SIVECO de anul trecut şi succesul de care s-a bucurat echipa Colegiului Naţional Cantemir Vodă din Bucureşt la expoziţia ONLINE EDUCA BERLIN 2003 sunt factori suficient de motivanţi pentru concurenţii din acest an. Pe de altă parte, putem vorbi şi de îmbunătăţirea condiţiilor de creaţie, toate liceele din ţară beneficiind acum de un laborator informatizat performant, în care liceenii studiază nu doar informatica, ci şi matematica, fizica, biologia şi chimia, cu ajutorul AEL. Această platformă de eLearning, dezvoltată de SIVECO Romania, cuprinde lecţii interactive ce pot servi elevilor şi profesorilor drept model pentru dezvoltarea de noi aplicaţii", declară domnul profesor Radu JUGUREANU, responsabil pentru materiale educaţionale la SIVECO Romania.

Domnul profesor Traian Ionescu, directorul programului Sistem Educaţional Informatizat (SEI), iniţiat de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, consideră că:
"Obiectivul major al CUPEI SIVECO îl constituie nu evidenţierea talentelor participanţilor de a crea software cu conţinut educaţional, ci stimulareaşsi recompensarea celor care, cu "scânteie" de creator, oferă noi şi ingenioase forme de înşuire de către elevi a unor noţiuni pentru care doar manualul, tabla, creta sau elocinţa profesorului nu sunt suficiente pentru a descoperi şi acumula noi cunoştinţe".

Ca şi anul trecut, CUPA SIVECO se adresează echipelor mixte, formate din maxim trei elevi, indiferent de anul de studiu (clasele IX-XII), un profesor de specialitate şi un îndrumător pentru tehnica de programare folosită (îndrumătorul poate să fie profesor de informatică, un elev dintr-un an superior sau un student). Echipele pot fi alcătuite din elevi şi profesori ai unor licee sau şcoli diferite.
Cupa SIVECO, devenită deja o tradiţie, poate fi privită din perspectiva unui scop dublu: pe de o parte este vorba de canalizarea talentului de programatori spre obiective concrete şi pe de alta de pregătirea unor viitori dascăli. Avantajele sunt evidente pentru oricine, chiar dacă este profan în materie. Un alt obiectiv major este lucrul în echipă mixtă, profesori elevi, ceea ce va da posibilitatea viitorilor specialişti să înveţe din timp că proiectarea unui sistem nu este doar rodul unei clipe de geniu, ci un lucru serios care depinde în special de interactivitatea umană", apreciază domnul Dan Iancu, redactorul şef al revistei PC Magazine.
Cea mai importantă modificare survenită în regulamentul CUPEI SIVECO 2004 este aceea legată de împărţirea competiţiei în 6 secţiuni (matematică şi/sau informatică, fizică/ chimie/biologie, filologie, istorie şi/sau geografie, tehnologie, interdisciplinar), şi aceasta pentru a acorda şanse egale de pătrundere în finală materialelor din cât mai multe discipline de studiu.

În prima etapă a concursului este acceptată o versiune demonstrativă a lucrării sau o versiune nefinalizată, urmând ca perioada imediat următoare să fie folosită pentru comunicare cu juriul, acesta având rol de tutore. Aplicaţia trebuie însoţită de documentaţia aferentă, precum şi de o scurtă descriere a lecţiei sau temei abordate. Termenul limită de predare a aplicatiei este 15 Mai 2004. Orice echipă înscrisă în concurs poate participa cu mai multe lecţii în format electronic.
Lucrările prezentate în concurs trebuie să aibă un conţinut didactic educaţional, ilustrând lecţii din programa de învăţământ. Prin „lecţie", în format electronic, se înţelege o succesiune de momente didactice pentru învăţare la clasă cu ajutorul calculatorului, predată direct de către profesor, pe durata a 50 de minute. Momentele trebuie să aibă un conţinut interactiv şi pot avea ca suport informatic tehnologii web: HTML, Flash sau Java, sau compatibil ActiveX.
Evaluarea lucrărilor va fi făcută de către o comisie unică formată din reprezentanţi ai SIVECO România şi profesori recunoscuţi pentru activitatea lor didactică în domeniul interdisciplinar, desemnaţi de MECT.

În etapa finală, care se va desfăşura în perioada 5-8 iunie 2004, vor fi selectate primele 15 echipe în ordinea punctajelor obţinute. Ele vor prezenta aplicaţiile atât sub formă executabilă, cât şi surse şi le vor susţine în faţa comisiei.
Rezultatele concursului sunt făcute publice înainte de festivitatea de premiere.
Premierea lucrărilor se va face în ordinea descrescătoare a punctelor obţinute între limitele stabilite de către comisie şi publicate înainte de faza finală a concursului.
Comisia poate decerna premii speciale atribuite pe baza unor criterii ce vor fi făcute publice înainte de faza finală a concursului.
Marele premiu al concursului consta din sponsorizarea integrala a echipei de elaborare în vederea deplasarii la o expozitie reprezentativă în domeniul eLearning.Note: Comments are owned by the poster. We are not responsible for their content.

Cupa SIVECO 2004
[posted by accessmcd pe 3 Mai 2018, 22:05]
Cupa SIVECO 2004
[posted by amiraliranjbarpur pe 7 August 2018, 15:36]
În etapa finală, care se va desfăşura în perioada 5-8 iunie 2004, vor fi selectate primele 15 echipe în ordinea punctajelor obţinute. Ele vor prezenta aplicaţiile atât sub formă executabilă, cât şi surse şi le vor susţine în faţa comisiei.
رندبیت
طراحی سایت در تبریز
سئو در تبریز
طراحی اپلیکیشن در تبریز
آموزش طراحی سایت در تبریز
The SIVECO Cup 2004
[posted by anycolleges pe 24 August 2018, 03:24]
Great Article of Colleges Shared With Us.

Click aici pentru a posta comentarii.
Noutăţi
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 Martie 2018, 16:50
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie 27 Februarie 2018, 17:58
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 Februarie 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)

mai multe noutăţi »

Ultimele mesaje pe forum
Cupa Siveco 2009
Adăugat de: irinasavuta
pe 3 Februarie 2009, 18:31
Online Educa Berlin 2008
Adăugat de: vlad.manea
pe 14 Decembrie 2008, 15:06
CIA 2008
Adăugat de: baditaalexandra
pe 18 Iunie 2008, 17:31

către forum »

Comunicate de presă
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului 6 Iunie 2018, 17:25
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale 31 Mai 2018, 17:07
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst 31 Mai 2018, 17:06
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018) 29 Mai 2018, 17:07
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018)
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris 25 Mai 2018, 16:27
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018 25 Mai 2018, 16:26
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018

mai multe comunicate de presă »

Legături web
PROGRAME NAȚIONALE