Sistem Educaţional Informatizat SIVECO România Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
Secţiuni
Prima pagină Prima pagină
Despre SEI Despre SEI
Noutăţi şi evenimente Noutăţi şi evenimente
- Noutăţi
- Evenimente
- Revista presei
- Comunicate de presă
- Buletin informativ
Proiecte Proiecte
Suport tehnic Suport tehnic
Resurse Resurse
Forum de discuţii Forum de discuţii
Legături utile Legături utile

Căutare

căutare avansată »

Descărcaţi gratuit
Internet Explorer 9

Noutăţi din presă
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii 7 Iunie 2018, 17:33
Evaluare Naţională 2018: calendarul concursului şi ce reguli trebuie să respecte elevii
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a 7 Iunie 2018, 17:32
Când termină cursurile elevii de clasa a VIII-a
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite 7 Iunie 2018, 17:30
Elev al Colegiului Militar, viitor student în SUA, premiat de ministrul Apărării Naţionale şi ambasadorul Statelor Unite
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile 6 Iunie 2018, 17:22
Burse de 400 de lei/ lună și garanția angajării, după absolvire, pentru elevii primei clase în sistem dual susținute de Adient Trim Ploiești. Când au loc înscrierile
Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă 6 Iunie 2018, 17:17
Câte grădiniţe vor fi deschise în Capitală pe timp de vară. Unde îşi vor putea lăsa părinţii micuţii în vacanţă
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu 6 Iunie 2018, 17:16
Ghidul Facultăţilor. Cum ar trebui să-şi aleagă facultatea potrivită elevii de liceu
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene 6 Iunie 2018, 17:12
Ministrul Popa: Profesori performanţi de la oraș care vor preda cu ora în rural, finanţaţi din fonduri europene
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda 5 Iunie 2018, 16:29
Profesorii de la Colegiului „Ion Holban” se specializează în Spania şi Finlanda
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri 5 Iunie 2018, 16:28
Ziua Învăţătorului: Elevii vor merge astăzi la şcoală, însă nu vor face cursuri
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională 4 Iunie 2018, 16:20
Astăzi încep înscrierile elevilor de clasa a VIII-a la Evaluarea Națională

mai multe noutăţi din presă »

Autentificare
:
:

Pentru înregistrare, click aici.
 
Comunicate de presă
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL

Bucuresti, 27 Septembrie 2004 -  Comisia Europeană a anunţat recent nominalizările pentru IST Prize - între care se numără şi platforma de eLearning AeL dezvoltată de SIVECO Romania (http://www.ist-prize.org/nominees/ ).

Această performanţă obţinută de un produs software românesc este cu adevărat excepţională, IST Prize fiind cea mai importantă competiţie europeană care răsplăteşte inovaţia în domeniul tehnologiei informaţiei - un echivalent al Premiilor Oscar pentru IT.

Este de menţionat exigenţa deosebit de ridicată a evaluărilor - pentru a fi nominalizat, un produs parcurge o procedură de evaluare extrem de dură, fiind examinat de 16 experţi independenţi din tot atâtea ţări. La fiecare ediţie, dintre participanţii eligibili sunt nominalizaţi cel mult 20%, adică 50-70.  Dintre "Nominalizaţi" sunt declaraţi "Câştigători" (maxim 20) iar în ultima etapă, dintre "Câştigători", 3 sunt declaraţi "European IST Grand Prize Winners".

Anul acesta, au fost nominalizate  cele mai inovatoare 70 de produse din totalul de 430 înscrise în competiţie la începutul anului - ceea ce inseamnă mai puţin de 17%. Au participat  produse din 29 de ţări. Au fost nominalizate aplicaţii din 18 ţări, între care numai trei sunt din Europa de EST. Dintre cele  12 aplicaţii transmise din ţara noastră AeL a fost singurul software nominalizat, juriul competiţiei apreciind valenţele formative, realizarea tehnică, spiritul inovator şi calitatea soluţiei româneşti.

Domnul  Academician F.G. Filip , membru al juriului internaţional al IST Prize din 1997 arată:

"Concursul IST Prize (http://www.ist-prize.org/) este unul foarte serios , cred eu,  cel mai serios în domeniu din Europa. Competiţia se deosebeşte  de mulţimea de alte concursuri internaţionale  care dau diverse diplome în IT prin:

 • numărul de participanţi,
 • proporţia celor care se numără printre cei nominalizaţi şi câştigători (trebuie menţionat că aceste două categorii  sunt  separate de multe ori prin diferenţe de punctaj foarte mici), 
 • suma pusă în joc pentru premii şi oragnizare ( cca un milion de Euro),
 • vizibilitatea asigurată ,
 • procedura obiectivă şi fundamentată de evaluare folosită (cu trei etape), 
 • componenţa juriului (50% din mediul academic si 50% din industrie).

Datorita prestigiului competiţiei, aceasta e din ce în ce mai puternică . Firma SIVECO Romania a fost foarte activă în toţi aceşti ani în a trimite propuneri şi numai ghinionul a făcut ca, de câteva ori,  să nu se numere printre câştigători,  din cauza unor diferenţe de sutimi de punct.

 Faptul că anul acesta  AeL depăşeşte ca punctaj alte peste 350  propuneri primite din ţări  cu o industrie serioasă de IT trebuie remarcat şi salutat cu căldură. În acelaşi timp, sper că va constitui  un imblold pentru o participare românească la fel de puternică şi în anii următori - România e în prezent pe locul doi dupa Republica Cehă în ceea ce priveşte numărul total de propuneri trimise."

După distincţia "Best Practice" acordată de Comisia Europeană în 2001 aplicaţiei româneşti de repartizare a elevilor în licee şi şcoli de arte şi meserii - ADLIC, AeL este a doua realizare software dedicată educaţiei, produsă şi implementată de SIVECO Romania, care primeşte o recunoaştere europeană la cel mai înalt nivel.

"Expresia cantitativă a efortului depus de SIVECO Romania la dezvoltarea şi implementarea AeL în 1365 de licee, este impresionantă, dar mult mai importantă este pasiunea pe care echipa a investit-o în acest proiect. E greu să nu pui suflet într-un produs de care beneficiază toţii elevii de liceu ai ţării. Interesant este că mulţi dintre membrii echipei AeL nu numai că nu sunt încă părinţi, dar sunt ei înşişi aproape nişte copii, cu o medie de vârstă în jur de 25-26 de ani", spune Florin Ilia, Directorul Departamentului Internet Space din cadrul SIVECO Romania.

"Ne bucură mult faptul că, deşi beneficiază de multă apreciere în România, AeL a primit cele mai multe distincţii din străinătate."

Logo-ul "European IST Prize Nominee" implică vizibilitate internaţională, credibilitate, şi perspective comerciale ridicate pentru produsul care îl poartă (contact direct cu investitori acreditaţi, accesul la surse de finanţare, pieţe şi parteneriate).

 "Succesul înregistrat de AeL la IST Prize este o mândrie nu doar pentru noi  ca "părinţi AeL"  care îşi văd "copilul premiant", cred că este o realizare de care trebuie să fim mândri noi toţi ca români, pentru că, iată, există mărturii că am recuperat un avans tehnologic deloc de neglijat faţă de ţările vest europene. Recunoaşterea performanţei în acest domeniu, al educaţiei şi, în particular, al software-ului educaţional sunt semne foarte bune pentru viitorul şcolii şi al tinerei generaţii.", declară Irina SOCOL, Director General al companiei SIVECO Romania.

Despre IST Prizes

Începând din 1995, concursul IST Prizes este organizat anual de către Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering - Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie) cu sprijinul Programului IST al Comisiei Europene.

Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering) este o organizaţie europeană non-profit ale Academiilor Naţionale din 18 ţări.

Euro-CASE are acces la expertiză europeană de cel mai înalt nivel şi asigură consiliere imparţială, independentă, echilibrată, şi cu o dimensiune europeană consistentă în domeniul tehnologic.

Membrii Academiilor Euro-CASE sunt selectaţi pentru expertiza şi notorietatea de care se bucură într-un anumit domeniu de activitate şi pentru contribuţia la progresul tehnologic, ştiinţific, economic şi social. Nucleul central al activităţilor Euro-CASE, organism format din 5,200 de persoane din 18 Academii Naţionale.

Cîteva date statistice privind competiţia în perioada 1995-2003:

 • 2295 participanţi din 31 de ţări diferite
 • 180 câştigători din 23 de ţări şi 24 Grand Prize Winners din 12 ţări
 • 80% dintre câştigători sunt IMM uri
 • în medie, o companie căştigătoare European IST Prize creează 25 de locuri noi de muncă pe an
 • în medie, un câştigător European IST Prize îşi dublează cifra de afaceri la fiecare 2 ani

Nominalizaţii la European IST Prize beneficiază de vizibilitate publică şi acoperire media. Produsele nominalizate sunt promovate pe web site-ul European IST Prize.

Nominalizaţii sunt invitaţi să folosească logo-ul "European IST Prize Nominee" pentru promovarea produselor.Note: Comments are owned by the poster. We are not responsible for their content.

Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by myblogwork pe 31 Mai 2016, 09:47]
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by jayeshVictor90 pe 10 August 2016, 16:56]
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by lukenlow pe 22 Februarie 2018, 16:04]
This is an excellent opportunity for young people to understand such a difficult topic, thank you and your site for this opportunity 192.168.0.1
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 11 Iulie 2018, 15:52]
Very nice article, I enjoyed reading your post, very nice share, I want to twit this to my followers. Thanks!.
barbers
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by jeffhtom pe 14 Iulie 2018, 01:05]
Thank you so much for sharing such information with us. Currently, I'm looking for some information about natural supplements for joint pain. Please help me to write about this.
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 14 Iulie 2018, 12:58]
Thanks for taking the time to discuss this, I feel strongly that love and read more on this topic. If possible, such as gain knowledge, would you mind updating your blog with additional information? It is very useful for me.
huntingtonssa.org
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 15 Iulie 2018, 15:14]
I just found this blog and have high hopes for it to continue. Keep up the great work, its hard to find good ones. I have added to my favorites. Thank You.
non dual teachers
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 16 Iulie 2018, 15:47]
Thanks a lot for sharing us about this update. Hope you will not get tired on making posts as informative as this.
acim
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 17 Iulie 2018, 18:16]
Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place..
acim
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 19 Iulie 2018, 07:57]
Thank you for some other informative website. The place else may just I get that kind of information written in such a perfect method? I have a venture that I am simply now running on, and I’ve been at the glance out for such info.
best spiritual videos on youtube
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 19 Iulie 2018, 19:25]
Thanks for posting this info. I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative. I can't wait to read lots of your posts.
best spiritual teachers on youtube
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 21 Iulie 2018, 17:33]
Thank you so much for sharing this great blog.Very inspiring and helpful too.Hope you continue to share more of your ideas.I will definitely love to read.
find more
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by peterseo pe 24 Iulie 2018, 13:30]
Much thanks to you for setting aside an ideal opportunity to distribute this data extremely valuable! additional Info
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 24 Iulie 2018, 21:26]
Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please also seek advice from my site =). We could have a hyperlink change contract between us!
find out more
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 26 Iulie 2018, 13:54]
Great write-up, I am a big believer in commenting on blogs to inform the blog writers know that they’ve added something worthwhile to the world wide web!..
Lebensversicherung kündigen
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 28 Iulie 2018, 14:35]
Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place..
calgaryinc.ca
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 29 Iulie 2018, 13:40]
You know your projects stand out of the herd. There is something special about them. It seems to me all of them are really brilliant!
fidanilham.com
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 30 Iulie 2018, 13:18]
This is such a great resource that you are providing and you give it away for free.
acim
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 31 Iulie 2018, 14:22]
I was looking at some of your posts on this website and I conceive this web site is really instructive! Keep putting up..
audio
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 2 August 2018, 15:07]
You know your projects stand out of the herd. There is something special about them. It seems to me all of them are really brilliant!
Online quran classes
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 6 August 2018, 12:31]
this is really nice to read..informative post is very good to read..thanks a lot!
techinexpert
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 11 August 2018, 10:10]
i read a lot of stuff and i found that the way of writing to clearifing that exactly want to say was very good so i am impressed and ilike to come again in future..
Impetus Consulting
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 11 August 2018, 15:02]
You completed a few fine points there. I did a search on the subject and found nearly all persons will go along with with your blog.
mobilizz.com
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 16 August 2018, 09:59]
Positive site, where did u come up with the information on this posting?I have read a few of the articles on your website now, and I really like your style. Thanks a million and please keep up the effective work.
edwardsragatz.com
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 16 August 2018, 16:41]
The information you have posted is very useful. The sites you have referred was good. Thanks for sharing...
mobil
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 26 August 2018, 13:21]
I high appreciate this post. It’s hard to find the good from the bad sometimes, but I think you’ve nailed it! would you mind updating your blog with more information?
canadianrealestateonline.ca
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 27 August 2018, 12:24]
The information you have posted is very useful. The sites you have referred was good. Thanks for sharing...
dracopublishing.com
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 28 August 2018, 13:26]
Its a great pleasure reading your post.Its full of information I am looking for and I love to post a comment that "The content of your post is awesome" Great work.
weight loss tips
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 29 August 2018, 13:52]
Superbly written article, if only all bloggers offered the same content as you, the internet would be a far better place..
Heating Edmonton
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 30 August 2018, 11:23]
I’ve been searching for some decent stuff on the subject and haven't had any luck up until this point, You just got a new biggest fan!..
personal finance definition
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by johnb6174 pe 1 Septembrie 2018, 12:26]
Great job for publishing such a beneficial web site. Your web log isn’t only useful but it is additionally really creative too. There tend to be not many people who can certainly write not so simple posts that artistically. Continue the nice writing
leilão de imoveis rj
High International Recognition for AeL
[posted by onlineQuranlearnings pe 26 Iulie 2019, 23:50]
Very informative article
High International Recognition for AeL
[posted by onlineQuranlearnings pe 26 Iulie 2019, 23:52]
Very informative post. Online Quran classes
High International Recognition for AeL
[posted by onlineQuranlearnings pe 26 Iulie 2019, 23:53]
High International Recognition for AeL
[posted by onlineQuranlearnings pe 26 Iulie 2019, 23:54]
free Quran classes for kids and adults.
Online Quran classes
High International Recognition for AeL
[posted by onlineQuranlearnings pe 26 Iulie 2019, 23:55]
Quran classes for kids and adults. online Quran classes

Click aici pentru a posta comentarii.
Noutăţi
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 Martie 2018, 16:50
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie 27 Februarie 2018, 17:58
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 Februarie 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)

mai multe noutăţi »

Ultimele mesaje pe forum
Matematică M1
Adăugat de: euler
pe 1 Iulie 2009, 15:17
Barem info Pascal
Adăugat de: [sdk]
pe 1 Iulie 2009, 14:56
NESIMTIRE LA BAC - la VIANU
Adăugat de: Stavros
pe 1 Iulie 2009, 14:54

către forum »

Comunicate de presă
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului 6 Iunie 2018, 17:25
Numeroase unități de învățământ din întreaga țară au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale 31 Mai 2018, 17:07
Noi unități de învățământ recepționate în luna mai prin proiectele cu finanțare externă derulate de Ministerul Educației Naționale
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst 31 Mai 2018, 17:06
Întâlnirea reprezentanților Ministerului Educației Naționale cu reprezentantul Human Catalyst
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018) 29 Mai 2018, 17:07
Rezultatele echipei României la Olimpiada Internaţională de Filosofie (ediția 2018)
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris 25 Mai 2018, 16:27
Prezența ministrului Educației Naționale la Conferința miniștrilor educației din țările participante la Spațiul european al învățământului superior (EHEA) și la Forumul politic Bologna de la Paris
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018 25 Mai 2018, 16:26
75,59% dintre candidaţi au promovat sesiunea specială a Bacalaureatului 2018

mai multe comunicate de presă »

Legături web
PROGRAME NAȚIONALE