Sistem Educaţional Informatizat SIVECO România Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
Secţiuni
Prima pagină Prima pagină
Despre SEI Despre SEI
Noutăţi şi evenimente Noutăţi şi evenimente
- Noutăţi
- Evenimente
- Revista presei
- Comunicate de presă
- Buletin informativ
Proiecte Proiecte
Suport tehnic Suport tehnic
Resurse Resurse
Forum de discuţii Forum de discuţii
Legături utile Legături utile

Căutare

căutare avansată »

Descărcaţi gratuit
Internet Explorer 9

Noutăţi din presă
Elevi de la Țifești, schimb de experiență în Lituania 14 Martie 2018, 16:30
Elevi de la Țifești, schimb de experiență în Lituania
Elevi de la Colegiul Economic, la etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“ 14 Martie 2018, 16:28
Elevi de la Colegiul Economic, la etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“
Vrancea: 2.600 de locuri în clasa pregătitoare, în învățământul de stat. Află unde vor fi cele mai multe clase 14 Martie 2018, 16:26
Vrancea: 2.600 de locuri în clasa pregătitoare, în învățământul de stat. Află unde vor fi cele mai multe clase
Mai mulți elevi vrânceni de clasele V-XII s-au calificat la Olimpiada națională de matematică 14 Martie 2018, 16:25
Mai mulți elevi vrânceni de clasele V-XII s-au calificat la Olimpiada națională de matematică
Ministerul Educaţiei vrea să revitalizeze programul Euro 200 și crește la 250 de lei plafonul de acordare a banilor 14 Martie 2018, 16:22
Ministerul Educaţiei vrea să revitalizeze programul Euro 200 și crește la 250 de lei plafonul de acordare a banilor
Taxe de şcolarizare de la 2.500 la 3.700 de lei/an, la Universitatea „Ştefan cel Mare” 14 Martie 2018, 16:21
Taxe de şcolarizare de la 2.500 la 3.700 de lei/an, la Universitatea „Ştefan cel Mare”
Un lot de opt elevi va reprezenta Suceava la Olimpiada de limbă engleză 13 Martie 2018, 17:22
Un lot de opt elevi va reprezenta Suceava la Olimpiada de limbă engleză
Trei elevi ai Colegiului „Petru Rareș” s-au calificat la Olimpiada națională de spaniolă 13 Martie 2018, 17:20
Trei elevi ai Colegiului „Petru Rareș” s-au calificat la Olimpiada națională de spaniolă
Opt elevi suceveni, la faza națională a Olimpiadei de limbă franceză 13 Martie 2018, 17:19
Opt elevi suceveni, la faza națională a Olimpiadei de limbă franceză
O școală gimnazială din Câmpina înființează clasă de intensiv engleză/franceză, după modelul colegiilor din județ 12 Martie 2018, 17:29
O școală gimnazială din Câmpina înființează clasă de intensiv engleză/franceză, după modelul colegiilor din județ

mai multe noutăţi din presă »

Autentificare
:
:

Pentru înregistrare, click aici.
 
Comunicate de presă
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL

Bucuresti, 27 Septembrie 2004 -  Comisia Europeană a anunţat recent nominalizările pentru IST Prize - între care se numără şi platforma de eLearning AeL dezvoltată de SIVECO Romania (http://www.ist-prize.org/nominees/ ).

Această performanţă obţinută de un produs software românesc este cu adevărat excepţională, IST Prize fiind cea mai importantă competiţie europeană care răsplăteşte inovaţia în domeniul tehnologiei informaţiei - un echivalent al Premiilor Oscar pentru IT.

Este de menţionat exigenţa deosebit de ridicată a evaluărilor - pentru a fi nominalizat, un produs parcurge o procedură de evaluare extrem de dură, fiind examinat de 16 experţi independenţi din tot atâtea ţări. La fiecare ediţie, dintre participanţii eligibili sunt nominalizaţi cel mult 20%, adică 50-70.  Dintre "Nominalizaţi" sunt declaraţi "Câştigători" (maxim 20) iar în ultima etapă, dintre "Câştigători", 3 sunt declaraţi "European IST Grand Prize Winners".

Anul acesta, au fost nominalizate  cele mai inovatoare 70 de produse din totalul de 430 înscrise în competiţie la începutul anului - ceea ce inseamnă mai puţin de 17%. Au participat  produse din 29 de ţări. Au fost nominalizate aplicaţii din 18 ţări, între care numai trei sunt din Europa de EST. Dintre cele  12 aplicaţii transmise din ţara noastră AeL a fost singurul software nominalizat, juriul competiţiei apreciind valenţele formative, realizarea tehnică, spiritul inovator şi calitatea soluţiei româneşti.

Domnul  Academician F.G. Filip , membru al juriului internaţional al IST Prize din 1997 arată:

"Concursul IST Prize (http://www.ist-prize.org/) este unul foarte serios , cred eu,  cel mai serios în domeniu din Europa. Competiţia se deosebeşte  de mulţimea de alte concursuri internaţionale  care dau diverse diplome în IT prin:

 • numărul de participanţi,
 • proporţia celor care se numără printre cei nominalizaţi şi câştigători (trebuie menţionat că aceste două categorii  sunt  separate de multe ori prin diferenţe de punctaj foarte mici), 
 • suma pusă în joc pentru premii şi oragnizare ( cca un milion de Euro),
 • vizibilitatea asigurată ,
 • procedura obiectivă şi fundamentată de evaluare folosită (cu trei etape), 
 • componenţa juriului (50% din mediul academic si 50% din industrie).

Datorita prestigiului competiţiei, aceasta e din ce în ce mai puternică . Firma SIVECO Romania a fost foarte activă în toţi aceşti ani în a trimite propuneri şi numai ghinionul a făcut ca, de câteva ori,  să nu se numere printre câştigători,  din cauza unor diferenţe de sutimi de punct.

 Faptul că anul acesta  AeL depăşeşte ca punctaj alte peste 350  propuneri primite din ţări  cu o industrie serioasă de IT trebuie remarcat şi salutat cu căldură. În acelaşi timp, sper că va constitui  un imblold pentru o participare românească la fel de puternică şi în anii următori - România e în prezent pe locul doi dupa Republica Cehă în ceea ce priveşte numărul total de propuneri trimise."

După distincţia "Best Practice" acordată de Comisia Europeană în 2001 aplicaţiei româneşti de repartizare a elevilor în licee şi şcoli de arte şi meserii - ADLIC, AeL este a doua realizare software dedicată educaţiei, produsă şi implementată de SIVECO Romania, care primeşte o recunoaştere europeană la cel mai înalt nivel.

"Expresia cantitativă a efortului depus de SIVECO Romania la dezvoltarea şi implementarea AeL în 1365 de licee, este impresionantă, dar mult mai importantă este pasiunea pe care echipa a investit-o în acest proiect. E greu să nu pui suflet într-un produs de care beneficiază toţii elevii de liceu ai ţării. Interesant este că mulţi dintre membrii echipei AeL nu numai că nu sunt încă părinţi, dar sunt ei înşişi aproape nişte copii, cu o medie de vârstă în jur de 25-26 de ani", spune Florin Ilia, Directorul Departamentului Internet Space din cadrul SIVECO Romania.

"Ne bucură mult faptul că, deşi beneficiază de multă apreciere în România, AeL a primit cele mai multe distincţii din străinătate."

Logo-ul "European IST Prize Nominee" implică vizibilitate internaţională, credibilitate, şi perspective comerciale ridicate pentru produsul care îl poartă (contact direct cu investitori acreditaţi, accesul la surse de finanţare, pieţe şi parteneriate).

 "Succesul înregistrat de AeL la IST Prize este o mândrie nu doar pentru noi  ca "părinţi AeL"  care îşi văd "copilul premiant", cred că este o realizare de care trebuie să fim mândri noi toţi ca români, pentru că, iată, există mărturii că am recuperat un avans tehnologic deloc de neglijat faţă de ţările vest europene. Recunoaşterea performanţei în acest domeniu, al educaţiei şi, în particular, al software-ului educaţional sunt semne foarte bune pentru viitorul şcolii şi al tinerei generaţii.", declară Irina SOCOL, Director General al companiei SIVECO Romania.

Despre IST Prizes

Începând din 1995, concursul IST Prizes este organizat anual de către Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering - Consiliul European pentru Ştiinţe Aplicate, Tehnologie şi Inginerie) cu sprijinul Programului IST al Comisiei Europene.

Euro-CASE (European Council of Applied Sciences, Technologies and Engineering) este o organizaţie europeană non-profit ale Academiilor Naţionale din 18 ţări.

Euro-CASE are acces la expertiză europeană de cel mai înalt nivel şi asigură consiliere imparţială, independentă, echilibrată, şi cu o dimensiune europeană consistentă în domeniul tehnologic.

Membrii Academiilor Euro-CASE sunt selectaţi pentru expertiza şi notorietatea de care se bucură într-un anumit domeniu de activitate şi pentru contribuţia la progresul tehnologic, ştiinţific, economic şi social. Nucleul central al activităţilor Euro-CASE, organism format din 5,200 de persoane din 18 Academii Naţionale.

Cîteva date statistice privind competiţia în perioada 1995-2003:

 • 2295 participanţi din 31 de ţări diferite
 • 180 câştigători din 23 de ţări şi 24 Grand Prize Winners din 12 ţări
 • 80% dintre câştigători sunt IMM uri
 • în medie, o companie căştigătoare European IST Prize creează 25 de locuri noi de muncă pe an
 • în medie, un câştigător European IST Prize îşi dublează cifra de afaceri la fiecare 2 ani

Nominalizaţii la European IST Prize beneficiază de vizibilitate publică şi acoperire media. Produsele nominalizate sunt promovate pe web site-ul European IST Prize.

Nominalizaţii sunt invitaţi să folosească logo-ul "European IST Prize Nominee" pentru promovarea produselor.Note: Comments are owned by the poster. We are not responsible for their content.

Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by myblogwork pe 31 Mai 2016, 09:47]
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by jayeshVictor90 pe 10 August 2016, 16:56]
Înaltă recunoaştere internaţională pentru AeL
[posted by lukenlow pe 22 Februarie 2018, 16:04]
This is an excellent opportunity for young people to understand such a difficult topic, thank you and your site for this opportunity 192.168.0.1

Click aici pentru a posta comentarii.
Noutăţi
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 Martie 2018, 16:50
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie 27 Februarie 2018, 17:58
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 Februarie 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)

mai multe noutăţi »

Ultimele mesaje pe forum
Matematică M1
Adăugat de: euler
pe 1 Iulie 2009, 15:17
Barem info Pascal
Adăugat de: [sdk]
pe 1 Iulie 2009, 14:56
NESIMTIRE LA BAC - la VIANU
Adăugat de: Stavros
pe 1 Iulie 2009, 14:54

către forum »

Comunicate de presă
Ministrul Educației Naționale, domnul Valentin Popa, s-a întâlnit marți, 13 martie, cu Excelența Sa domnul Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Turciei în România 13 Martie 2018, 16:09
Ministrul Educației Naționale, domnul Valentin Popa, s-a întâlnit marți, 13 martie, cu Excelența Sa domnul Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Turciei în România
31.601 cereri depuse în primele două zile din calendarul de înscriere în învățământul primar (prima etapă) 12 Martie 2018, 17:15
31.601 cereri depuse în primele două zile din calendarul de înscriere în învățământul primar (prima etapă)
Noi unități de învățământ finalizate în cadrul mai multor proiecte derulate de Ministerul Educației Naționale 12 Martie 2018, 17:13
Noi unități de învățământ finalizate în cadrul mai multor proiecte derulate de Ministerul Educației Naționale
România participă la administrarea studiului internațional OECD-TALIS 2018 7 Martie 2018, 16:30
România participă la administrarea studiului internațional OECD-TALIS 2018
Precizările Ministerului Educației Naționale referitoare la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII) 5 Martie 2018, 17:39
Precizările Ministerului Educației Naționale referitoare la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII)
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 Martie 2018, 16:49
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)

mai multe comunicate de presă »

Legături web
PROGRAME NAȚIONALE