Sistem Educaţional Informatizat SIVECO România Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului
Secţiuni
Prima pagină Prima pagină
Despre SEI Despre SEI
Noutăţi şi evenimente Noutăţi şi evenimente
- Noutăţi
- Evenimente
- Revista presei
- Comunicate de presă
- Buletin informativ
Proiecte Proiecte
Suport tehnic Suport tehnic
Resurse Resurse
Forum de discuţii Forum de discuţii
Legături utile Legături utile

Căutare

căutare avansată »

Descărcaţi gratuit
Internet Explorer 9

Noutăţi din presă
Peste 1,5 milioane de absenţe înregistrate în şcolile din judeţ 23 Februarie 2018, 17:29
Peste 1,5 milioane de absenţe înregistrate în şcolile din judeţ
Unitățile de învățământ se pot înscrie până în aprilie în competiția „Școală Europeană” 23 Februarie 2018, 17:25
Unitățile de învățământ se pot înscrie până în aprilie în competiția „Școală Europeană”
Aproape o mie de burse şcolare vor fi acordate de municipalitatea suceveană 23 Februarie 2018, 17:23
Aproape o mie de burse şcolare vor fi acordate de municipalitatea suceveană
CLASA PREGĂTITORE - Colegiul de Artă  "Carmen Sylva" din Ploiești organizează, pe 2 martie, testarea aptitudinilor 22 Februarie 2018, 17:09
CLASA PREGĂTITORE - Colegiul de Artă "Carmen Sylva" din Ploiești organizează, pe 2 martie, testarea aptitudinilor
17 unități de învățământ din Prahova participă, la începutul lunii martie, la programul "Săptămâna de educație juridică în școli" 22 Februarie 2018, 17:08
17 unități de învățământ din Prahova participă, la începutul lunii martie, la programul "Săptămâna de educație juridică în școli"
Senatul a votat deblocarea posturilor din Învăţământ 21 Februarie 2018, 17:24
Senatul a votat deblocarea posturilor din Învăţământ
Condiția impusă, anul acesta, în Prahova, la olimpiada la Limba germană 21 Februarie 2018, 17:22
Condiția impusă, anul acesta, în Prahova, la olimpiada la Limba germană
Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională 21 Februarie 2018, 17:16
Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională
Studenţii pot primi până la 20.000 de lei pentru proiecte culturale, artistice sau sportive 21 Februarie 2018, 17:14
Studenţii pot primi până la 20.000 de lei pentru proiecte culturale, artistice sau sportive
Doi elevi din județ vor participa la Olimpiada națională de lingvistică 21 Februarie 2018, 17:11
Doi elevi din județ vor participa la Olimpiada națională de lingvistică

mai multe noutăţi din presă »

Autentificare
:
:

Pentru înregistrare, click aici.
 
Revista presei
Proba la matematica - mai usoara decit se asteptau candidatii
23 Iunie 2005, Gazeta de Olt

           
In asteptarea copiilor, rudele s-au asezat la povesti
 
• „Mai departe, ce-o vrea Dumnezeu!“
 
Desi mai putin numerosi decit la prima proba, parintii tinerilor aflati in focurile probelor de la Testele nationale s-au aflat si ieri in preajma scolilor unde copiii lor au sustinut examenul. Cu emotii la fel de mari ca in prima zi, cu sperante pe masura. O parte, pentru ca altii deja s-au resemnat, stiind ca rezultatele copiilor n-au fost extraordinare in scoala.
 
„Sintem alaturi de ei, ce sa facem, trebuie sa-i sustina cineva. Au fost si profesorii lor din scoala, au avut si ei emotii, au stat, luni, pina au iesit copiii din sala. Sint o generatie buna, avem profesori buni la scoala... In toti anii au fost copii din comuna la liceele bune“, spun parintii copiilor sositi de la Scoala generala Valea Mare, pentru a sustine examenul la Scoala „George Poboran“ din Slatina.
 
Aceeasi scoala, undeva pe o banca, o alta mamica, Mihaela Fulga, tot din Valea Mare, a venit s-o sustina pe mezina, Maria.
 
„Are emotii, da’ nu prea ca ceilalti, ca mai am mai mari, ea e cea mai mica. Imi place de ea ca este curajoasa, nu se sperie. Ea ar vrea la un liceu, da’ acum depinde de nota. Mai departe, ce-o vrea Dumnezeu! Sa vedem ce-or vrea profesorii, ca ei fac inscrierea, acolo, la scoala“, spune Mihaela Fulga.
 
O bunica si mama unei eleve deja s-au pregatit pentru o asteptare lunga. Au cautat o banca, n-au gasit, asa ca s-au asezat pe iarba.
 
Vin tot din Valea Mare, sa le dea curaj copiilor. „Ce, credeti ca le scuturam noi emotiile, da’ nu poti sa-i lasi singuri, trebuie sa le dai si lor un pic de curaj“, marturisesc femeile. Si-ar vrea copiii la scoli inalte, dar daca n-o fi si n-o fi sa fie, „mai dau si la toamna“.
 
• 17 candidati prezenti la prima proba au lipsit la matematica
 
Candidatii la examenul de Teste nationale 2005 au avut, ieri, la proba de matematica, parte de subiecte pe sufletul lor. Varianta extrasa - 3 - le-a fost cu noroc.
 
Nota cinci a fost usor de obtinut, desi nici partea a doua a subiectelor, insumind, ca si prima, 45 de puncte, nu putea pune probleme deosebite candidatilor bine pregatiti. E greu de crezut ca proaspetii absolventi de clasa a VIII-a nu ar fi putut gasi raspuns la probleme de genul: „dublul numarului 50 este egal cu...“, „un sfert din numarul 88 este egal cu...“, „un divizor natural al numarului 15 este egal cu...“, „descompus in factori primi numarul 18 este egal cu...“ etc.
 
Profesorii evaluatori sint cei care isi vor spune, in cele din urma, cuvintul, peste citeva zile fiind facute publice si rezultatele elevilor.
 
In cele 21 de centre de evaluare din judet, din 5691 de candidati inscrisi s-au prezentat, la cea de-a doua proba, 5536, cu 17 mai putini decit la prima proba, de limba si literatura româna.
 
Campioni la prezenta au fost si ieri candidatii inscrisi la centrul de testare de la Scoala „Constantin Brincoveanu“ Slatina, si dupa prima si dupa a doua proba prezenta fiind 100%.
 
Dupa prima proba, la Liceul Teoretic Bals au renuntat trei candidati, la Scoala nr. 3 Corabia - doi etc.
 
• Comisii speciale pentru cazuri speciale
 
Comisia judeteana de examen s-a confruntat si cu cazuri speciale. Pentru acestea, conform declaratiilor vicepresedintelui comisiei judetene - prof. Angela Iacob, s-au format alte comisii, care au dat curs solicitarilor formulate.
 
Astfel, la Centrul Babiciu trei candidati au solicitat o ora in plus pentru rezolvarea subiectelor, motivind cu documente medicale care atesta deficiente motorii ca au nevoie de acest timp suplimentar. O alta solicitare, in acelasi sens, a venit din partea unui alt candidat, de la Liceul Teoretic Bals.
 
La Scoala „Stefan Protopopescu“ Slatina s-a intrunit o comisie speciala pentru un elev care sufera de afectiuni severe ce nu-i permit sa scrie.
 
Comisia, alcatuita din trei membri, a procedat la redactarea lucrarii dictata de catre candidat, munca pe care a realizat-o un membru al comisiei, ceilalti doi asistind.
 
Pentru a da curs solicitarii unui candidat inscris la centrul de la Constructii Masini Bals (o fosta eleva a Scolii nr. 5 Bals), care nu se poate deplasa, comisia judeteana a solicitat avizul comisiei nationale de testare. Avizul s-a primit, iar candidatul a fost asistat la domiciliu de catre o comisie speciala.
 
• Un plic cu „atentii“ depistat la Scoala „Constantin Brincoveanu“
 
Un incident care putea sa influenteze viitorul candidatilor s-a produs la Scoala generala „Constantin Brincoveanu“ Slatina, luni, la prima proba de examen.
 
Cadrele didactice Ana Alioanei (profesor la Scoala „Stefan Protopopescu“ Slatina) si Lorena Pirvu (profesor la Colegiul National „Ion Minulescu“ Slatina), care au supravegheat candidatii la una dintre sali, la finalul probei au facut o descoperire care le-a inmarmurit.
 
Au strins lucrarile candidatilor, iar in momentul in care le-au asezat pe catedra din mijlocul lor a cazut un plic. Speriate, cele doua profesoare s-au prezentat indata la presedintele comisiei din centrul respectiv si au predat plicul.
 
Plicul a fost incuiat pina la sosirea membrilor comisiei judetene, care au descoperit mai multe bancnote, in suma totala de 500.000 lei. Presedintele Comisiei judetene de examen - inspectorul general adjunct Gabriel Savu a declarat ca dupa audierea candidatilor s-a stabilit ca, la initiativa acestora, printre candidati s-a facut cheta (s-au gasit bancnote de 100.000 lei, 50.000 lei si 10.000 lei), cu scopul de a „sensibiliza“ supraveghetorii. Prof. Gabriel Savu aduce multumiri celor doua cadre didactice care au procedat absolut corect, mentionind ca elevii isi vor continua examenul.
 
• Astazi - geografia si istoria
 
Candidatii care s-au prezentat la primele doua probe sustin astazi ultima proba, la istorie sau geografie. Cei mai multi au optat pentru geografie, in urma inscrierilor situatia prezentindu-se astfel: 4162 candidati pentru geografie, 1529 candidati pentru istorie.
 
In mediul rural, in special, clase intregi au optat toti pentru aceeasi materie, in functie de modul cum profesorul la clasa s-a preocupat si in afara cursurilor de pregatirea elevilor.
 
Ieri, la cea de-a doua proba s-au prezentat si candidati inscrisi care au lipsit la prima proba, la fel cum luni, la româna, s-au prezentat elevi care „au uitat“ sa se inscrie. Si unii, si altii, conform regulamentului, nu au putut sustine probele.


Note: Comments are owned by the poster. We are not responsible for their content.

Proba la matematica - mai usoara decit se asteptau candidatii
[posted by georgiana pe 26 Iunie 2005, 04:02]
Sincer nu cred k au fost chiar asa usoare subiectele la matematica!partea 1 a fost intr-adevar usoara dar partea 2,sub orice critica!ati dat-o in bara anul asta!!!!!!!!!!!

Click aici pentru a posta comentarii.
Noutăţi
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 Februarie 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)
A doua sesiune de depunere a proiectelor de auxiliare didactice în vederea aprobării/avizării (19-28 februarie 2018) 23 Februarie 2018, 17:36
A doua sesiune de depunere a proiectelor de auxiliare didactice în vederea aprobării/avizării (19-28 februarie 2018)
Regimul de acordare a sporurilor pentru condiţii de muncă în învățământ, actualizat prin hotărâre de Guvern 1 Februarie 2018, 16:35
Regimul de acordare a sporurilor pentru condiţii de muncă în învățământ, actualizat prin hotărâre de Guvern

mai multe noutăţi »

Ultimele mesaje pe forum
Matematică M1
Adăugat de: euler
pe 1 Iulie 2009, 15:17
Barem info Pascal
Adăugat de: [sdk]
pe 1 Iulie 2009, 14:56
NESIMTIRE LA BAC - la VIANU
Adăugat de: Stavros
pe 1 Iulie 2009, 14:54

către forum »

Comunicate de presă
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 Februarie 2018, 17:35
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)
A doua sesiune de depunere a proiectelor de auxiliare didactice în vederea aprobării/avizării (19-28 februarie 2018) 23 Februarie 2018, 17:33
A doua sesiune de depunere a proiectelor de auxiliare didactice în vederea aprobării/avizării (19-28 februarie 2018)
Ministrul Valentin Popa s-a întâlnit cu ES dl. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România 21 Februarie 2018, 17:00
Ministrul Valentin Popa s-a întâlnit cu ES dl. Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România
Cursurile anului şcolar 2018-2019 încep luni, 10 septembrie 2018 20 Februarie 2018, 17:01
Cursurile anului şcolar 2018-2019 încep luni, 10 septembrie 2018
Ministrul Educației Naționale, Domnul Valentin Popa, a participat joi, 15 februarie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Educație, organizată sub egida președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene 16 Februarie 2018, 17:03
Ministrul Educației Naționale, Domnul Valentin Popa, a participat joi, 15 februarie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Educație, organizată sub egida președinției bulgare a Consiliului Uniunii Europene
Precizările Ministerului Educației Naționale referitoare la întâlnirea cu reprezentanții cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (15 februarie) 15 Februarie 2018, 16:49
Precizările Ministerului Educației Naționale referitoare la întâlnirea cu reprezentanții cadrelor didactice din învățământul preuniversitar (15 februarie)

mai multe comunicate de presă »

Legături web
PROGRAME NAȚIONALE