IT-Based Educational System SIVECO România Ministry of Education and Research
Sections
Home Home
About SEI About SEI
News and Events News and Events
- News
- Events
- Media Coverage
- Press Releases
- Newsletter
Activities Activities
Projects Projects
Technical Support Technical Support
Discussion Forum Discussion Forum
Resources Resources
Links Links

Search

advanced »

Free download
Internet Explorer 9

Press coverage
Elevii de clasa a VI-a susțin evaluarea națională astăzi și mâine 23 May 2018, 17:06
Elevii de clasa a VI-a susțin evaluarea națională astăzi și mâine
Nota de la examenul de Titularizare va fi valabilă 10 ani 22 May 2018, 17:04
Nota de la examenul de Titularizare va fi valabilă 10 ani
A început înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă 22 May 2018, 17:03
A început înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă
Evaluarea Naţională: Elevii de clasa a VI-a vor susţine miercuri prima probă 22 May 2018, 17:01
Evaluarea Naţională: Elevii de clasa a VI-a vor susţine miercuri prima probă
Luni începe înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă pentru anul de învăţământ 2018-2019 21 May 2018, 16:51
Luni începe înscrierea copiilor nou-veniţi la grădiniţă pentru anul de învăţământ 2018-2019
Elevi ai Colegiului Unirea, calificați la etapa finală a competiției American Computer Science League 21 May 2018, 16:47
Elevi ai Colegiului Unirea, calificați la etapa finală a competiției American Computer Science League
Astăzi începe depunerea dosarelor pentru obținerea gradațiilor de merit. În Vrancea sunt disponibile 160 de locuri 21 May 2018, 16:45
Astăzi începe depunerea dosarelor pentru obținerea gradațiilor de merit. În Vrancea sunt disponibile 160 de locuri
Simulare examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila": S-au înscris peste 3.800 de candidaţi 18 May 2018, 17:08
Simulare examen de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila": S-au înscris peste 3.800 de candidaţi
Burse pentru elevii care optează pentru învățământul dual 18 May 2018, 17:01
Burse pentru elevii care optează pentru învățământul dual
Protestul profesorilor din Craiova | Sindicaliştii spun că unităţile şcolare nu mai au bani să-şi plătească angajaţii 17 May 2018, 17:42
Protestul profesorilor din Craiova | Sindicaliştii spun că unităţile şcolare nu mai au bani să-şi plătească angajaţii

more press coverage articles »

Authentication
:
:

If you need an account, Register here.
 
News
4.500 de profesori de limba franceză vor fi instruiţi gratuit pentru dobândirea competenţelor digitale şi aplicarea acestora la clasă
Posted by: Simona Constantinescu on 3 October 2011, 19:01
Romanian version only

SIVECO Romania anunţă lansarea portalului http://franceza-fse.edu.ro/ dedicat profesorilor de limba franceză.

Bucureşti, 03 octombrie 2011 - Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu SIVECO Romania, anunţă lansarea portalului http://franceza-fse.edu.ro/, parte integrantă a proiectului strategic "Formarea continuă a cadrelor didactice pentru utilizarea resurselor informatice moderne în predarea eficientă a limbii franceze şi evaluarea la nivel european a competenţelor lingvistice".
Persoanele interesate vor putea accesa informaţii de specialitate , iar forumul de discuţii va încuraja schimbul de informaţii şi idei între profesorii participanţi la curs şi alţi dascăli din comunitatea virtuală a profesorilor de limba franceză, numărul lor fiind estimat la 10.500.
În cadrul proiectului, un număr de 4.500 de profesori de limba franceză, selectaţi la nivel naţional din 4.000 de şcoli, beneficiază gratuit de formare profesională bazată pe însuşirea unor tehnici pedagogice interactive, prin utilizarea tehnologiilor ITC moderne. 
Din numărul total al profesorilor care au fost incluşi în programul de instruire, 40% provin din mediul rural, fiind selectaţi din toate judeţele ţării.
De asemenea, 100 de formatori vor fi instruiţi pentru a furniza programele de formare către cadrele didactice, aceştia fiind selectaţi din fiecare judeţ şi din cele şase sectoare ale Capitalei.
Prin intermediul portalului, se va desfăşura activitatea de preînscriere a candidaţilor în grupul ţintă principal, validarea celor care îndeplinesc condiţiile stabilite în criteriile de selecţie, transmiterea către candidaţii admişi a rezultatului validării, completarea de către aceştia a formularului de înscriere la cursuri şi a formularului de înscriere în grupul ţintă principal model POSDRU. Componenta grupelor din centrele de formare pentru sesiunile de instruire va fi postată pe portalul proiectului.
Gradul de utilitate al portalului este recunoscut, acesta fiind orientat pe construirea de comunităţi de grupuri ţintă, unde utilizatorii se înregistrează si folosesc serviciile gratuite de urmare a modulelor digitizate de formare profesională care contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a grupului ţintă, iar diploma obţinută prin cursurile de formare le oferă recunoaşterea la nivel naţional a competenţelor şi abilităţilor obţinute prin absolvirea cursurilor de formare profesională.
Programul are drept obiectiv îmbunătăţirea calităţii capitalului uman din educaţie prin dezvoltarea competenţelor personalului didactic cu ajutorul tehnologiilor moderne, în scopul utilizării instrumentelor digitale de predare eficientă a limbii franceze şi evaluarea standardizată a competenţelor lingvistice.
Proiectul se durulează pe o perioadă de 30 de luni şi este co-finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 1 - Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere, Domeniul major de intervenţie 1.3. "Dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formare profesională". 
Proiectul are numărul de identificare FSE POSDRU ID. 62771.Note: Comments are owned by the poster. We are not responsible for their content.

4.500 de profesori de limba franceză vor fi instruiţi gratuit pentru dobândirea competenţelor di
[posted by alehandro69 on 16 October 2011, 19:40]
Toate metodologiile au ceva impotriva profesorilor,solicitant eforturi imense si numai si numai calificative de foarte bine!!

Absolventii anilor ''90 de colegiu,cu 3 ani,sunt amenintati cu excluderea din invatamant daca nu isi completeaza studiile,inca 3 ani,adica,alti studenti,pe taxa de 3100 ron/anual,muritori de foame si stransi cu usa de minister in cardasie cu universitarii care fac legea pt ei,direct in parlament!!

Nu ne aude nimeni?
Citez,de la Univ Bucuresti:
În anul universitar 2010-2011, taxa de şcolarizare pentru studii de licenţă la toate facultăţile Universităţii din Bucureşti este de 3100 lei.
Taxele de şcolarizare se achită de către studenţii admişi pe locurile cu taxă (ZI, ID, IFR), de regulă, în două tranşe, în primele 30 de zile ale fiecărui semestru.Va prezint ce metodologie de echivalare diploma,comunista cu cea de licenta...aberanta si groteasca.care o dau cei din minister,ca sa ne arunce in bratele facultatilor,si sa mai cheltuim inca 100 milioane/3 ani pe studii,de care nu avem nevoie si nu ne ajuta cu nimic,nici la catedra!!

Dispoziţii generale

Art. 1. Prezenta Metodologie este elaborată în baza prevederilor art. 149 alin. (3) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011 privind cadrul general privind echivalarea pe baza ECTS/SECT, a învăţământului universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, pentru cadrele didactice încadrate în învăţământul preuniversitar.
Art. 2. - (1) Categoriile de cadre didactice încadrate în învăţământul preuniversitar care-şi pot echivala învăţământul universitar de scurtă durată, realizat prin colegiul cu durata de 3 ani sau institutul pedagogic cu durată de 3 ani, cu ciclul I de studii universitare de licenţă, în vederea ocupării unei funcţii didactice în specialitate în învăţământul preuniversitar, sunt:
a) absolvenţii liceelor pedagogice, ai şcolilor postliceale pedagogice sau ai şcolilor echivalente care au absolvit cu diplomă şi studii universitare de scurtă durată sau colegii universitare de institutori, încadraţi în învăţământul preşcolar şi primar;
b) absolvenţii învăţământului superior care au finalizat un curs specific în domeniul psihopedagogic şi metodic, încadraţi în învăţământul preşcolar şi primar;
c) absolvenţii colegiilor universitare de institutori cu diplomă de absolvire;
d) absolvenţii colegiilor universitare de institutori cu diplomă de absolvire, care au finalizat cu diplomă de absolvire şi învăţământul universitar de scurtă durată;
e) absolvenţii învăţământului universitar de scurtă durată cu diplomă de absolvire.
(2) Acest sistem de echivalare se aplică pentru cadrele didactice încadrate în învăţământul preuniversitar prevăzute la alin. (1) care nu sunt înmatriculate la programe de studii universitare şi forme de învăţământ acreditate/autorizate să funcţioneze provizoriu pentru dobândirea licenţei, în cadrul ciclului I de studii universitare de licenţă, în specialitatea postului didactic/catedrei ocupat(e), în concordanţă cu Centralizatorul privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările, precum şi probele de concurs valabile pentru încadrarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar, în vigoare, numit în continuare Centralizator.
(3) Cadrele didactice încadrate în învăţământul preuniversitar prevăzute la alin. (1) care sunt înmatriculate la programe de studii universitare şi forme de învăţământ acreditate/autorizate să funcţioneze provizoriu pentru dobândirea licenţei, în cadrul ciclului I de studii universitare de licenţă, în specialitatea postului didactic/catedrei ocupate, au obligaţia de a dobândi diploma de licenţă, în specialitatea postului didactic/catedrei ocupat(e), în concordanţă cu Centralizatorul în vigoare, în termen de maximum 3 ani de la intrarea în vigoare a prezentei Metodologii.

Art. 6. – Absolvenţii colegiilor universitare de institutori cu diplomă de absolvire şi absolvenţii învăţământului universitar de scurtă durată cu diplomă de absolvire, încadraţi în învăţământul preuniversitar, care nu îndeplinesc cumulativ cerinţele la art. 3 alin. (1) – (5) din prezenta Metodologie au obligaţia de a dobândi diploma de licenţă, în specialitatea postului didactic/catedrei ocupat(e), în termen de maximum 3 ani de la intrarea în vigoare a prezentei Metodologii, în cadrul programelor de studii universitare de licenţă şi formelor de învăţământ acreditate/autorizate să funcţioneze provizoriu.
4.500 de profesori de limba franceză vor fi instruiţi gratuit pentru dobândirea competenţelor di
[posted by hzqgewchan on 25 April 2018, 09:17]
Philadelphia Eagles Jerseys
Philadelphia Eagles
NFL Jerseys

Allen Barbre Jerseys
Alshon Jeffery Jerseys
Bennie Logan Jerseys
Brandon Brooks Jerseys
Brandon Graham Jerseys
Brent Celek Jerseys
Brian Dawkins Jerseys
Brian Westbrook Jerseys
Caleb Sturgis Jerseys
Carson Wentz Jerseys
Chance Warmack Jerseys
Chase Daniel Jerseys
Chris Long Jerseys
Chris Maragos Jerseys
Chuck Bednarik Jerseys
Connor Barwin Jerseys
Corey Clement Jerseys
Corey Graham Jerseys
Darren Sproles Jerseys
Derek Barnett Jerseys
Donnel Pumphrey Jerseys
Donnie Jones Jerseys
Dorial Green-Beckham Jerseys
Fletcher Cox Jerseys
Harold Carmichael Jerseys
Herman Edwards Jerseys
Isaac Seumalo Jerseys
Jake Elliott Jerseys
Jalen Mills Jerseys
Jason Kelce Jerseys
Jason Peters Jerseys
Jay Ajayi Jerseys
Jaylen Watkins Jerseys
Jerome Brown Jerseys
Jordan Hicks Jerseys
Jordan Matthews Jerseys
Josh Huff Jerseys
Kenjon Barner Jerseys
Lane Johnson Jerseys
LeGarrette Blount Jerseys
Leodis McKelvin Jerseys
Mack Hollins Jerseys
Malcolm Jenkins Jerseys
Marcus Smith II Jerseys
Mike Quick Jerseys
Mychal Kendricks Jerseys
Nelson Agholor Jerseys
Nick Foles Jerseys
Nigel Bradham Jerseys
Nolan Carroll Jerseys
Patrick Robinson Jerseys
Randall Cunningham Jerseys
Rasul Douglas Jerseys
Reggie White Jerseys
Rodney McLeod Jerseys
Ron Brooks Jerseys
Ron Jaworski Jerseys
Ronald Darby Jerseys
Ryan Mathews Jerseys
Seth Joyner Jerseys
Sidney Jones Jerseys
Stefen Wisniewski Jerseys
Stephen Tulloch Jerseys
Terrence Brooks Jerseys
Timmy Jernigan Jerseys
Tommy McDonald Jerseys
Torrey Smith Jerseys
Trey Burton Jerseys
Vinny Curry Jerseys
Wendell Smallwood Jerseys
Wes Hopkins Jerseys
Wilbert Montgomery Jerseys
Zach Ertz Jerseys
Cheap Jerseys
Dorial Greenbeckham Jerseys
Zach Ertz Jerseys
Sidney Jones Jerseys
Rasul Douglas Jerseys
Nick Foles Jerseys
Nelson Agholor Jerseys
Mack Hollins Jerseys
Legarrette Blount Jerseys
Philadelphia Eagles
Jay Ajayi Jerseys
Brandon Graham Jerseys
Brian Dawkins Jerseys
Jalen Mills Jerseys
Carson Wentz Jerseys
Brian Westbrook Jerseys
Alshon Jeffery Jerseys
Chris Long Jerseys
Fletcher Cox Jerseys
Donnel Pumphrey Jerseys
Corey Graham Jerseys

Wes Hopkins Jerseys
Wes Hopkins Jerseys
Wes Hopkins Jerseys
Wes Hopkins Jerseys
Tommy McDonald Jerseys
Timmy Jernigan Jerseys
Timmy Jernigan Jerseys
Seth Joyner Jerseys
Seth Joyner Jerseys
Ron Jaworski Jerseys
Randall Cunningham Jerseys
Reggie White Jerseys
Reggie White Jerseys
Nigel Bradham Jerseys
Nigel Bradham Jerseys
Mike Quick Jerseys
Malcolm Jenkins Jerseys
Lane Johnson Jerseys
Jordan Hicks Jerseys
Jerome Brown Jerseys
Jaylen Watkins Jerseys
Jason Peters Jerseys
Jason Kelce Jerseys
Donnie Jones Jerseys
Jake Elliott Jerseys
Isaac Seumalo Jerseys
Herman Edwards Jerseys
Harold Carmichael Jerseys
Darren Sproles Jerseys
Chuck Bednarik Jerseys
Chris Maragos Jerseys
Chance Warmack Jerseys
Brandon Brooks Jerseys

Wes Hopkins Jerseys
Tommy Mcdonald Jerseys
Timmy Jernigan Jerseys
Seth Joyner Jerseys
Ron Jaworski Jerseys
Randall Cunningham Jerseys
Reggie White Jerseys
Nigel Bradham Jerseys
Mike Quick Jerseys
Malcolm Jenkins Jerseys
Lane Johnson Jerseys
Jordan Hicks Jerseys
Jerome Brown Jerseys
Jaylen Watkins Jerseys
Jason Peters Jerseys
Jason Kelce Jerseys
Donnie Jones Jerseys
Jake Elliott Jerseys
Isaac Seumalo Jerseys
Herman Edwards Jerseys
Harold Carmichael Jerseys
Darren Sproles Jerseys
Chuck Bednarik Jerseys
Chris Maragos Jerseys
Chance Warmack Jerseys
Brandon Brooks Jerseys

Click here to post comments.
Latest News
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018) 2 March 2018, 16:50
Luni, 5 martie, începe simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a/EN VIII (anul școlar 2017-2018)
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie 27 February 2018, 17:58
Informare privind unitățile de învățământ în care cursurile vor fi suspendate în perioada 28 februarie - 2 martie
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a) 23 February 2018, 17:37
Competiția Națională Business Plan 2018 (ediția a X-a)

more news »

Press releases
Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană”, ediția 2018 23 May 2018, 17:11
Festivitatea de decernare a titlului „Şcoala Europeană”, ediția 2018
Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a avut vineri, 18 mai, o întâlnire cu o delegație formată din părinți cu copii cu cerințe educaționale speciale (CES) 18 May 2018, 16:59
Ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, a avut vineri, 18 mai, o întâlnire cu o delegație formată din părinți cu copii cu cerințe educaționale speciale (CES)
Întrevederea ministrului Educației Naționale cu reprezentanții UNICEF în România 17 May 2018, 17:35
Întrevederea ministrului Educației Naționale cu reprezentanții UNICEF în România
Rezultatele finale ale primei sesiuni de evaluare a proiectelor de manuale școlare pentru anul școlar 2018-2019 (ciclurile primar și gimnazial) 11 May 2018, 16:23
Rezultatele finale ale primei sesiuni de evaluare a proiectelor de manuale școlare pentru anul școlar 2018-2019 (ciclurile primar și gimnazial)
Rezultatele ediției a X-a a Competiției Naționale Business Plan 11 May 2018, 16:20
Rezultatele ediției a X-a a Competiției Naționale Business Plan
Şase medalii pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018 11 May 2018, 16:17
Şase medalii pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018

more press releases »